UÜ Yenişehir Meslek Yüksekokulunda 'Kitap Toplama Kampanyası'

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu yöneticileri, yüksekokulun kütüphanesi için kitap toplama kampanyası başlattı.

Yüksekokul Müdürü Dr. Serhat Ayas, yaptığı yazılı açıklamada, müdürlük olarak yüksekokulun kütüphanesinde kitap zenginliğini artırmak amacıyla kampanya başlattıklarını bildirdi.

Kampanyanın kendilerini için önemli olduğunu belirten Ayas, 'Yüksekokulumuz kütüphanesinde 175 metrekare alanda toplam bin 600 basılı yayın bulunmaktadır. Yaklaşık 3 ay önce Orhan Holding bünyesinde bir kitap kampanyası başlatıldı ve 275'i kitap olmak üzere toplam 500 yerli ve yabancı basılı yayın kütüphanemize kazandırıldı' ifadelerini kullandı.

Yönetim olarak bu çalışmalarla yetinmediklerini belirten Ayas, şunları kaydetti:

'Kütüphanemizin daha donanımlı olması ve öğrenciye daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet edebilmesi için daha fazla kaynak kitaba ihtiyaç duyuyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizi kendi mesleki alanlarında donanımlı birer 'deneyimli meslek elemanı' olarak yetiştirmek amacıyla özellikle mesleki kaynak kitaplarına ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca kültürel ve vizyonel anlamda öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için 'Kariyer Günleri' düzenleyip ulusal ve yerel ölçekteki yazarları yüksekokulumuza davet edip öğrencilerimizle tanıştırmak istiyoruz. Toplumsal gelişmenin öncelikle fikirsel ve düşünsel düzeyde başladığı kabul edilirse öğrencilerimize mesleki bilgiler vermekle beraber entelektüel anlamda iyi yetişmiş bireyler olarak topluma kazandırmak istiyoruz.'

Kaynak: AA