Kızılay Antalya Şubesi'nden Şehitler Haftası'nda Hoşaf Ve Ekmek

Kızılay Antalya Şubesi, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle dönemin askerlerinin öğünlerinden olan üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı.

Kızılay Antalya Şubesi'nden Şehitler Haftası'nda Hoşaf Ve Ekmek
Kızılay Antalya Şubesi, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantta vatandaşlara bardaklarda hoşaf ve ekmek ikram etti.

Kızılay Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, 101 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nın temellerinin atıldığını belirterek, tüm şehitleri saygıyla andıklarını söyledi.



Çanakkale Zaferi’nin unutulmaması gerektiğini belirten Nizam, “ 101 yıl önce Türk milletinin uyanışının, zaferinin, kahramanlığının, vatan sevgisinin nasıl olduğunu tüm dünya milletlerine gösterdiği gündür. Bugün, birlik ve beraberlik olgusunun Türk milletindeki karşılığıdır. Bugün; Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir” dedi.

Kaynak: İHA