Mersin'de Atıksu Arıtma Tesislerinin Su Numuneleri Temiz Çıktı

İçel Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren, Erdemli, Kargıpınarı, Kızkalesi ve Atakent atıksu arıtma tesislerinin çıkış suyundan alınan numuneler temiz çıktı.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, arıtma tesislerinin analiz sonuçlarından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Erdemli, Kargıpınarı, Kızkalesi ve Atakent atıksu arıtma tesislerinden 12 Şubat 2016 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından numuneler alındığını ve analizleri yapılmak üzere akredite ve Bakanlıkça yetkilendirilmiş bir laboratuvara gönderildiğini anımsatan Kocamaz, şunları kaydetti:

'Söz konusu tesislerden alınan numunelerinin analiz sonuçları Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği limit değerlerinin çok altında çıkmıştır. Kargıpınarı, Kıkalesi ve Atakent atıksu arıtma tesislerinde kapasite artırımı ve rehabilatasyon çalışmaları paralelinde yapılan analizin sonuçları, yapmış olduğumuz çalışmaların ne kadar doğru ve yerinde olduğunu göstermiştir. Erdemli ve Silifke sahillerinin temizliği müjdesini şimdiden turizmcilere vermek isterim. 2016 turizm sezonunda tüm vatandaşlarımız hiçbir kuşku duymadan İçel’in sahillerinden ve doğal zenginliklerinden faydalanabilir.'

Kaynak: AA