Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 'Kalite Yönetim Sistemi Belgesi' Aldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: 'Bizim toptan kaliteyi yakalamamız, fark yaratıp iz çıkarmamız ve eser bırakmamız gerekiyor' TSE Başkanı Korkmaz: 'TSE, otomotiv gibi yüksek teknoloji gerektiren ürünlerin Türkiye'de üretilmesine katkı sağlayan çok önemli projelere imza atıyor'.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 'TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi' aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kendirli Gazi Kültür Merkezi'ndeki belge takdim töreninde, millete hizmet için yola çıktıklarını söyledi.

Hizmet yolunda özellikle kurumsal kapasitenin artırılması gerektiğini belirten Şahin, 'Bilgiyi, insanı ve özellikle mali boyutta parayı iyi yönetmemiz lazım. Bilgi, insan, mali kaynaklar eşittir kalite. Dolayısıyla bu kalite belgesi dediğimiz şey elimize alıp, iş yerimize götüreceğimiz veya elimize alıp evimize götüreceğimiz bir kağıttan ibaret değil. Her şey kendi vicdanımız ve aklımızdan başlıyor. Halka hizmet etmeyi, Hakk'a hizmet anlayışıyla yola çıkmazsak, bunlar yalnızca kağıtta kalır' diye konuştu.

Vatandaşa daha kaliteli hizmet verme hedefine kilitlenmek gerektiğini ifade eden Şahin, söylem ve eylem birliğinin bir bütün olduğunu vurguladı.

Kendilerinin ne dediğinden ziyade vatandaşın ne düşündüğünün daha önemli olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

'Onlar bu farkı görebiliyor mu, yaşamında hissedebiliyor mu, açtığın yollar gönül yolu olabiliyor mu? Gönülden gönüle giden o yolu, Neşet Ertaş rahmetlinin söylediği o yolu sıklaştırabiliyor muyuz? Bunların hepsi aslında bir araç. Bizim toptan kaliteyi yakalamamız, fark yaratıp iz çıkarmamız ve eser bırakmamız gerekiyor. Arkamızdan eserler bırakan bir takım ruhuyla çalışmamız gerekiyor.'

Gaziantep'in herhangi bir şehir olmadığına, 2 milyon nüfusunun yanında, çok hassas bir dönemde Suriyeli sığınmacılara da hizmet ettiğine dikkati çeken Şahin, zoru kolaylaştırmak için kalite yönetiminin özümsenmesi gerektiğine işaret etti.

Bilginin güç olduğunu ve iktidar yaptığını belirten Şahin, 'Şehirler yarışıyor. Yerel yönetim yarışında eğer iddiamız varsa, bizim o dile ulaşıp o standartları oluşturmamız lazım ama önce kendi standartlarımızı yerine getirmemiz ve özümsememiz lazım. Dolayısıyla bu uzun ince bir yolculuk' ifadelerini kullandı.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz da bir ürün ve hizmet verilirken, alan kişinin beklentilerinin karşılanması gerektiğini belirtti.

Kurumunun çalışmaları hakkında bilgiler veren Korkmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 'TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi' alan yedinci belediye olduğunu dile getirdi.

TSE'nin, Otomotiv Test Merkezi Kurulum Projesi'nin de yürütücüsü olduğunu aktaran Korkmaz, 'Eğer test edemiyorsanız hiçbir ürünü geliştiremezsiniz. Test edebilme gücümüz ne kadar yüksekse o ürünü geliştirebilirsiniz. Otomotiv yapmak istiyorsanız onu test edecek güce sahip olmanız lazım. İşte TSE, otomotiv gibi yüksek teknoloji gerektiren ürünlerin Türkiye'de üretilmesine katkı sağlayan çok önemli projelere imza atıyor' şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ise belge alma sürecindeki çalışmaları anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Korkmaz, Şahin'e 'TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi' ve TSE-ISO-EN 9000 yazılı bayrağı takdim etti.

Tören, Korkmaz ve Şahin'in karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.
Kaynak: AA