Tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde Meydan Düzenleme Çalışmaları

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, 'Doğal yapısı, düğmeli evleri ile göz kamaştıran Sarıhacılar alternatif turizm yolunda hızla ilerliyor' dedi.

Başkan Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıhacılar Mahallesi'nde geçen yıl başlatılan meydan düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Akseki'de alternatif turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Uysal, 'Geçen yıl Antalya Valiliği tarafından onaylanan 145 bin liralık projemiz ile tarihi Sarıhacılar Mahallesi'ne dinlenme alanları, oturma alanları, büfe, kafeterya, satış birimleri yapılıyor. Doğal yapısı, düğmeli evleri ile göz kamaştıran Sarıhacılar alternatif turizm yolunda hızla ilerliyor. Bu ay sonunda çalışmalar tamamlanacak' dedi.

Sarıhacılar'a yeni projeler üretmeye devam ettiklerini belirten Uysal, şöyle konuştu:

'Amacımız Sarıhacılar'ın tanıtımını sağlayarak bir cazibe merkezi haline getirmek. Akseki Kaymakamımız Murat Beşikci ile bölgeyi turizme kazandırabilmek için planlı bir çalışma yürütüyoruz. BAKA tarafından geçtiğimiz yıl kabul edilen projemiz ile tarihi İpek Yolu'nun restorasyon çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak. Amacımız bölgenin tanıtımını sağlayarak yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline getirmektir.'

Kaynak: AA