Kamu Denetçiliği Kurumu, Kurumlararası Nakil Talebiyle İlgili İdareyi Haklı Buldu

ANKARA – Kamu Denetçiliği Kurumu, bir polisin kurumlararası geçiş şikayeti üzerine yaptığı incelemede, şikayet başvurusunun reddine karar vererek idareyi haklı buldu.

Edinilen bilgiye göre, polis memuru olarak görev yapan şikayetçi, 657 sayılı Kanunun ilgili maddesince başka bir kuruma kurumlar arası geçiş için dilekçe verdiğini, dilekçesinin muvafakat alınması amacıyla çalıştığı kurumdaki Personel Daire Başkanlığına gönderildiğini bildirdi. Şikayetçi, Personel Daire Başkanlığına bilgi edinme başvurusunda bulunduğunu, başvurusuna; talebinin halen değerlendirme aşamasında olduğu bilgisinin verildiğini belirtti.

Şikayetçi başvurduğu kuruma, kendisinden sonra aynı taleple dilekçe veren başka bir polisin hemen atamasının yapıldığını belirterek, kendisine yapılan haksızlığın giderilmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu.

Kamu Denetçiliği Kurumu yaptığı araştırmalar ve incelemeler sonucunda, kamu hizmetinin etkin, verimli şekilde yürütülmesi için kamu yararı düşünülerek kamu hizmetini yürütecek kişilerin yetenek ve özelliklerine uygun birimlerde çalıştırılması gerektiği değerlendirmesinde bulundu. Kamu Denetçiliği Kurumu, bunun yanı sıra? ülkenin güneydoğu bölgesinde yoğun olarak yaşanan terör olayları ve terörle mücadele politikasının fonksiyonu düşünüldüğünde yetişmiş ve nitelikli polis ihtiyacının arttığı hususunun da yadsınamaz bir gerçek olduğunu bildirdi. Kamu Denetçiliği Kurumu, şikayetçinin polis meslek yüksekokulunda mesleki eğitimini tamamladığı ve 2009 yılında atanarak, bu tarihten günümüze kadar polislik görevini yaptığı dolayısıyla verimliliğinin en yüksek olduğu ve hizmetinden en yüksek oranda yararlanılacak bir birimde çalıştırıldığı, naklen gitmek istediği kurumda aldığı eğitime uygun bir görevde çalışmayacağı, ayrıca şikayetçinin kamu yararına tercih edilebilecek bir kişisel yararının bulunmadığı, İdarenin muvafakat talebini değerlendirirken takdir yetkisinin sınırlarını aşmadığı ve İdarenin işleminin hukuka aykırı olmadığının tespitinde bulunarak şikayet başvurusunun reddine karar verdi.
Kaynak: İHA