Gaziantep'e 'Gazilik' Unvanı Verilişinin 95. Yıl Dönümü

Kutlama töreninde 'Şehir Markalaşma Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Gaziantep'e 'Gazilik' unvanı verilişinin 95. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen 'Şehir Markalaşma Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki törende yaptığı konuşmada, Gaziantep'in dünyanın en eski 20 şehrinden biri olduğunu söyledi.

Kentin ayrıca dünyanın en rekabetçi 7 şehri arasında yer aldığına işaret eden Yerlikaya, 'Dünyada nüfusu bir milyonu aşan 500 şehir var. Gaziantep, bu şehirler arasında en rekabetçi 7. kent. Gastronomide dünyanın en iyi mutfakları arasındayız. Sanayideki başarılarımız ise anlatmakla bitmez. Öte yandan Suriyeli öğrencilerin eğitiminde de Gaziantep, marka haline geldi. Suriye’de ilkokul çocuklarının okullaşma oranı yüzde 85 iken, biz Gaziantep’te Suriyeli öğrencilerin okullaşma oranında yüzde 98'i yakaladık. Bu inanılmaz başarıdır' dedi.

Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gaziantep'e 'Gazilik' unvanı verilişinin 95. yıl dönümünde böylesine önemli bir lansmanı hayata geçirdikleri için yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Tarihi başarılarla dolu bir şehrin markasının da olması gerektiğine dikkati çeken Şahin, 'Bir yıllık bir çalışmanın eseri olan 'Gaziantep Şehir Markalaşma Projesi'nin lansmanını gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda önemli logolar ve filmler hazırlandı. Bugün burada Gaziantep’in başarılarından dolayı Nobel’i hak ettiğini düşünüyoruz. Başvurusunu yaptık, İnşallah onu da alacağız' diye konuştu.

Projenin lansmanının gerçekleştirildiği toplantıda, 'Gazilik' unvanı nedeniyle de çeşitli gösteriler sunuldu.
Kaynak: AA