CHP'li Özel Açıklaması 'Sayın Cumhurbaşkanı Yargıya Balans Ayarı Yapmaya Kalkmıştır'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’le ilgili kararına ilişkin sözlerini eleştirerek, "Sayın Cumhurbaşkanı yargıya balans ayarı yapmaya kalkmıştır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e ilişkin "hak ihlali" kararını değerlendirdi. 28 Şubat’ın bundan sonraki dönemlerde bu kez bir cumhurbaşkanı eliyle yargıya yapılan bir darbe olarak anılacağını savunan Özel, "Bugün Cumhurbaşkanı’nın ağzından ikinci 28 Şubat darbesini, muhtırasını duymuş durumdayız" dedi.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek yargıya had bildirdiğini ve yargıya balans ayarı yapmaya yeltendiğini söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanı yargıya balans ayarı yapmaya kalkmıştır. O gün askerler ellerindeki yetkiyi ve gücü kullanarak ülkeye istikamet vermeye çalıştılar. Bugün Cumhurbaşkanı elindeki gücü, yetkiyi ve Anayasa’nın kendisi için ortaya koymuş olduğu sorumsuzluk halinden yararlanmak suretiyle bu kez yargıya yön vermeye, had bildirmeye, onu etki altına almaya, ona talimat vermeye çalıştı. Bu anayasa bugün ayaklar altındadır. Cumhurbaşkanı sorumsuzluk halini suistimal etmektedir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA