'Muş'ta 'Sahne Sırası Sende' Yarışması

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Sahne Sırası Sende’ adlı müzik yarışmasının Muş ayağı tamamlandı.

'Muş'ta 'Sahne Sırası Sende' Yarışması
Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan yarışmaya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Spor Şube Müdürü Hamdullah Kardaş, Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Eke ile jüri üyeleri, öğretmen, öğrenci ve yarışmacılar katıldı.

14-17, 18-21 ve 22-29 yaş kategorilerinde yapılan yarışmalara 40 kişi katıldı.

14-17 solo kızlar kategorisinde 10, 14-17 solo erkekler kategorisinde 12, 18-21 solo kızlar kategorisinde 4, 18-21 solo erkekler kategorisinde 8, 22-29 solo kızlar kategorisinde 2 ve 22-29 solo erkekler kategorisinde ise 4 kişi yarıştı.

Yarışmanın önemine değinen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, gençlere yönelik projelerden birinin de ‘Sahne Sırası Sende’ adlı müzik yarışması olduğunu söyledi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak faydalı alanlara yönelmesi adına böyle önemli çalışmalara imza atıldığını ifade eden Kartal, “Malumunuz, her ilde olduğu gibi bizde gençler arası müzik yarışması düzenliyoruz. Bugün gördüğünüz gibi katılım çok iyiydi, yaklaşık 40 gencimiz katıldı.

Gerçekten gençler hayallerini, sahnedeki özelliklerini yansıtıyorlar. Burada önemli olan hakikaten gençlerimizin dışarıda, sağda-solda dolaşacaklarına böyle sosyal etkinliklere katılıp bu şekilde bizi sevindirmeleridir. Çünkü bizim geleceğimiz gençlerin elinde. Gençler bizim için çok önemli. Bu şekilde faaliyetler yaparak gençlerimizi gençlik merkezimize yönlendirmeyi planlıyoruz. Salı günü skeç yarışması düzenlemiştik, ‘Hayallerini Sahneye Taşı’ adı altında. Tabi bu gençler burada kendi kategorilerinde birinci olduktan sonra bölge yarışmalarına katılıp derece almaları halinde Türkiye finallerine katılacaklardır” dedi.

Yarışmaların sevgi, saygı içerisinde yapıldığını kaydeden Kartal, “Burada birinci olan da sonuncu olan kardeşlerimiz de aynıdır. Bizim için aynıdır, çünkü o medeni cesareti gösterip sahneye çıkıp milletin önünde türkü söylemek önemli bir olaydır. Kendisini tanıtması, yenilemesi çok önemli bir olay. İnşallah dereceye giren arkadaşlarımız il dışında da bizi başarılı bir şekilde temsil ederler. Ben herkese teşekkür ediyorum, katılan arkadaşlarımın hepsine başarılar diliyorum. Bizi il dışında da temsil edecek arkadaşlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA