Yolda Bulduğu 3 Bin Lirayı Sahibine Teslim Etti

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bir esnafın bulup polise teslim ettiği poşetteki paralar, sahibine verildi Paraların sahibi Avşar: 'Onları bulan evladımızdan Allah razı olsun. Beni büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Böyle dürüst insanlarla aynı ilçede yaşamaktan çok mutluyum'

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bir esnaf, iş yerinin önünde bulduğu 3 bin lirayı polise götürerek sahibine teslim edilmesini sağladı.

Alınan bilgiye göre, dükkanının önünde poşete sarılı bir miktar banknot ile kimlik belgesi bulan esnaf Ramazan Ok, bunları polis merkezine götürdü.

Kimlik belgesinden yola çıkan ekipler, poşetteki 3 bin liranın Alaylı Mahallesi'nde yaşayan Kadihan Avşar'a (72) ait olduğunu belirledi. Durumun bildirilmesi üzerine polis merkezine gelen kadın, paralarını teslim aldı.

Ok'a teşekkür eden Avşar, şöyle konuştu:

'Danalarımı satıp bankaya yatırdığım parayla üniversitede okuyan torunumun masraflarını karşılıyorum. Tarlaya ektiğimiz buğdaylara gübre almak için paramın bir miktarını çekmiştim. Eve gittiğimde paraların yerinde olmadığını gördüm ve çok üzüldüm. O esnada gelen polisler, paralarımın bulunduğunu söyleyince çok mutlu oldum. Onları bulan evladımızdan Allah razı olsun. Beni büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Böyle dürüst insanlarla aynı ilçede yaşamaktan çok mutluyum.'

Ramazan Ok ise poşeti bulunca hemen polis merkezine gidip teslim ettiğini söyledi.

Kısa sürede paraların sahibinin bulunmasına sevindiğini belirten Ok, 'Allah bize haram para nasip etmesin. Gerçekten ihtiyacı olan bir teyzemizin çıkmasına da çok sevindim. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapması lazım' dedi.
Kaynak: AA