AK Parti'li Çelik Açıklaması 'Millet Adına Yürütülen Bir Süreç CHP Tarafından Sabote Edilmiştir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anayasa Komisyonu’nun dağılmasıyla ilgili, “Millet adına yürütülen bir süreç yine bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir" dedi.

Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarına dağılan Anayasa Komisyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda masayı devirmesini ele aldıklarını ve değerlendirdiklerini söyleyen Çelik, "Bu Meclis’in yeni anayasa yapamayacağı ancak anayasayı yenileyebileceği şeklindeki bir şey, Meclis’in kurucu irade vasfına saldırıdır. TBMM’nin isterse son günü olsun, istediği anda yeni irade yapma yetkisine hakkına sahiptir. Millet adına hareket etmektedir. Millet adına yürütülen bir süreç yine bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir" dedi.

“Siyasi tarihimizde çoğu kez gördüğümüz gibi milletin talebiyle başlayan siyasi partilerin yürütmek durumunda olduğu süreç siyasi hayatımızın defalarca gördüğümüz gibi yine CHP tarafından sabote edilmiştir. Parlamenter sistem ne kadar meşruysa başkanlık sistemi de o kadar meşrudur” diyen Çelik, “Tartışmaktan bile kaçan bir parti, çağdaş normlarda bir anayasa sistemini savunmayan bir parti, başkanlık sistemi masaya getirildiği için masadan kalkıyorum diyor. AK Parti bugün Meclis’te çoğunluğu olan partidir. CHP’nin son kararı kendisini verdiğini zannetmektir bu” şeklinde konuştu.

Sistem değişikliği tartışmalarını rejim değişikliği havasına sokmaya çalıştıklarını belirten Çelik, Türkiye’nin defalarca anayasa değişikliği yaptığını ancak 12 Eylül Anayasası’ndan kurtulamadığını söyledi.



Meclis Başkanı’nın bu sürecin şeffaf yürütülmesi konusunda hassas olduğunu belirten Çelik, “Bugünkü toplantıda konuşmaların tutanaklarının açıklanmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA