ASMEK Kursiyerlerinden Özel Tasarım Kıyafet

ASMEK kurslarında dikiş nakış eğitimi alan kursiyerler, açılan atölyelerde hem öğrendiklerini uyguluyor hem de ek gelir sahibi oluyor Özel tasarım kıyafetlerin dikildiği atölyelerin ilk müşterileri, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Ebru Türel oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi (ASMEK) kurslarında dikiş nakış eğitimi alan kursiyeler, belediye tarafından açılan atölyede hem öğrendiklerini uyguluyor hem de ek gelir sahibi oluyor.ASMEK bünyesindeki kurslarda başarılı olan kursiyerlere iş olanağı sağlamak amacıyla açılan atölyenin ilk müşterileri AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel oldu. Enç ve Türel, kendileri için dikilen özel tasarım kıyafetleri satın aldı.Meclis'te giyeceği kıyafetleri ASMEK kursiyerlerine diktirdiğini belirten Enç, ASMEK moda evinde Antalya'daki kadınların özel tasarımlarını giyinmekten büyük mutluluk duyduğunu bildirdi. Enç, 'Kıyafetlerimi buradaki arkadaşlar dikeceği için mutluyum. Başarılı kişilerin burada istihdam edilmesi çok önemli, çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum' dedi.Enç, ASMEK kurslarının Antalya'nın yüz akı olduğunu, söz konusu kursların sosyal anlamda bir ihtiyacı gidermekten öte, istihdam anlamında da ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.Enç, 80 liraya diktirdiği kıyafetin ödemesini yaparken, Ebru Türel de özel günlerde giydiği kıyafetleri ASMEK atölyelerinde diktirdiğini söyledi.

- 'Terzilik canlandı'

Antalya'da 17 ASMEK binasında yılda 17-18 bin kişinin eğitim aldığını anlatan Ebru Türel, 'Bu kurslarımızın amaçlarından biri meslek edindirmek. Özellikle bazı hanımlarımız sanat kurslarında almış oldukları eğitimlerden sonra birkaç kişi birleşip KOSGEB kredileriyle iş hayatına başlıyor. Biz de dikiş atölyelerimizi açtık. ASMEK'in dikiş atölyeleri artık yok olan terzi kavramına bir ilaç olacak' dedi.Normal şartlarda terziye diktirilen kıyafetlerin maliyetli olduğunu, hazır giyimin çok daha uygun fiyatlarla alınabildiğini kaydeden Türel, şöyle konuştu:'Biz dedik ki arasını bulalım. Düşük fiyatta dikelim, dikmiş olduğumuz ürünlerden burada kim dikiyorsa hangi kursiyerimiz dikiyorsa, o gün kimdeyse sıra öğretmelerimizle birlikte hem onların aile bütçesine bir gelir olsun hem de böylelikle bitmiş olan terziliği bir şekilde canlandıralım. İnsanların kendi zevkine göre giyim tarzlarını uygun fiyata oluşturabileceği bir hizmet sunalım. Bu bağlamda ASMEK dikiş atölyelerini Atölyelerimizin biri Uncalı, diğeri Lara'da olacak. Atölye sayısı zamanla artacaktır.'Türel, dikiş ücretlerinin 30 lira ile 250 lira arasında değiştiğini, faturanın yüzde 80'inin öğrenciye gelir olarak verildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA