Trabzon'da Susuzluğa 3,1 Milyon Liralık Önlem

Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında yüksek kesimlerde zaman zaman su kesintisi yaşanması nedeniyle 3 milyon 183 bin liralık su tankeri ve damperli kamyon satın aldı.

Trabzon'da, yaz aylarında yüksek kesimdeki mahallelerde zaman zaman su kesintisi nedeniyle yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla 3 milyon 183 bin liralık su tankeri ile damperli kamyon alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) bünyesinde 3 su tankeri olduğunu, bunu her ilçeye temin etmek için çalışma başlattıklarını belirtti.

Bazı yerleşim yerlerinde yaz aylarında yaşanabilen su kesintilerini, tankerlerle mahalle depolarına su taşıyarak aştıklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

'Bu doğrultuda 2 milyon 695 bin liraya, Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) her biri 8 bin litre kapasiteli tankerlerin alımını gerçekleştirdik. Her ilçemizde su tankeri bulunacak. Özellikle yaz aylarında yaşanabilecek su kesintilerinde, mahalle depolarına su taşınarak vatandaşlarımızın sorun yaşamasının önüne geçilecek. Su tankerlerinin yanı sıra DMO'dan 488 bin liraya satın alınan 10 tonluk üç damperli kamyon da TİSKİ'ye teslim edildi.'

TİSKİ'nin il genelinde 6 bölgede şube müdürlüğü bulunduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, yeni satın alınanlarla her müdürlüğün emrine damperli kamyon verileceğini, böylece çalışmaların hız kazanacağını kaydetti.

İdarenin, 24,2 milyon lirayı bulan 124 araç ve iş makinesiyle bölgenin en güçlü makine parkına sahip olduğunu bildiren Gümrükçüoğlu, vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak amacıyla satın alınan 12 vidanjörün ise ay sonunda teslim edileceğini belirtti.
Kaynak: AA