Göktürk-1 Uydu Fırlatma Töreni

Milli Savunma Bakanı Işık: 'Son günlerde bazı Avrupa ülkelerinden gelen ambargo söylemlerine en güzel cevabı yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle veriyoruz' 'Hava Kuvvetlerimizin ikinci gözlem uydusu olacak Göktürk1 uydusu ile yüksek çözünürlükte görüntü ihtiyacımızı hiçbir coğrafi kısıtlama olmadan karşılayabileceğiz' 'İmkan ve kabiliyetlerini arttırdığımız Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, asker elbisesi giymiş hain FETÖ'cülerden temizlendikçe şüphesiz daha da güçleniyor'.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, son günlerde bazı Avrupa ülkelerinden gelen ambargo söylemlerine en güzel cevabın yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle verildiğini söyledi.

Işık, TUSAŞ'taki Göktürk-1 Uydu Fırlatma Töreninde yaptığı konuşmada, projenin başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törenin, 15 Temmuz gecesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbecilere karşı kahramanca direnmiş Kahramankazan'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Işık, ülkesi ve milleti uğruna hayatını kaybeden şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi.

Bilgi ve iletişim sektörünün 20'nci yüzyılın ikinci yarısından itibaren hayatın en belirleyici sektörlerinden biri haline dönüştüğüne dikkati çeken Bakan Işık, Türkiye'nin de bilim, teknoloji, Ar-Ge, inovasyon gibi alanlarda dikkati çekici atılımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

İlk milli yer gözlem uydusu Rasat'ın 2011'de, Göktürk-2'nin de 2012'de uzaya fırlatıldığını anımsatan Işık, 'Hava Kuvvetlerimizin ikinci gözlem uydusu olacak Göktürk-1 uydusu ile yüksek çözünürlükte görüntü ihtiyacımızı hiçbir coğrafi kısıtlama olmadan karşılayabileceğiz.' diye konuştu.

Işık, yine milli imkanlarla Göktürk-3 Sar ve İMECE uydu projelerinin başlatıldığını, TÜRKSAT 6A projesinin de devam ettiğini belirterek, her alandaki önemli atımlıların sürdüğünü ifade etti.

Milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterlerinden 18'incisinin de geçen hafta TSK'ya teslim edildiğini vurgulayan Bakan Işık, şöyle devam etti:

'Şu anda yüzde 65 yerlilik oranında ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz MİLGEM projemizin ikinci dördünü hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yine Roketsan'ın ürettiği Kasırga'yı Kara Kuvvetlerimize teslim ettik. Son günlerde bazı Avrupa ülkelerinden gelen ambargo söylemlerine en güzel cevabı sizin önderliğinizde başlatılan yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle veriyoruz. Bu kapsamda milli piyade tüfeğimizin teslimatını bu ay içinde tamamlayacağız.

İmkan ve kabiliyetlerini arttırdığımız Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, asker elbisesi giymiş hain FETÖ'cülerden temizlendikçe şüphesiz daha da güçleniyor. Bu noktada necip milletimize büyük bir teşekkür borcumuz var. Sayın Cumhurbaşkanım, özellikle güçlü liderliğinizde son 14 yılda elde ettiğimiz başarıları kalıcı kılmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.'
Kaynak: AA