AK Parti'li Belediye Başkanından CHP'li Meclis Üyesine Destek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, partisinden kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen CHP'li Belediye Meclis üyesi Bekir Çapar'a destek çıktı.

Zolan, yaptığı yazılı açıklamada, Çapar'ın, Denizli Büyükşehir Belediyesinde Meclis üyesi olarak görev yaptığını belirtti.

Çapar'ın, CHP tarafından, kendisini ve hizmetlerini övdüğü gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini iddia eden Zolan, şunları kaydetti:

'Bir meclis üyesini izinsiz konuştuğu için partisinden atmaya çalışmak trajikomik bir durumdur. Her fırsatta demokrasi ve özgürlükten bahseden CHP İl Başkanı'nın bu garip hareketi fikir özgürlüğünden ne anladığının en güzel kanıtıdır. Sayın Çapar'ı, uzun yıllardır tanırım ve memleket meselelerine de hep objektif bakmıştır. Denizli'ye yapılan yatırımları övdüğü için bir meclis üyemizin partisinin disiplin kuruluna verilmesini esefle kınıyorum.'

Çapar ise gazetecilere yaptığı açıklamada, disipline sevk edildiği yönündeki yazının 10 Aralık'ta kendine ulaştığını belirterek, 'Soruşturmanın selameti açısından içeriği ile açıklama yapmak istemiyorum. Çıkacak karar ne olursa olsun gönlümdeki CHP sevgisini, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımı kimsenin ortadan kaldırması mümkün değildir. Kişisel olarak Belediye Başkanı Zolan'ı severim. Türkiye'nin dili sevgiye ve barışa muhtaçtır. Benim AK Parti'li dostum olamaz mı. Sayın Başkan ile 1990'dan bu yana dostluğumuz var. Ailevi ve sosyal dostluklarımı, bağlarımı siyasi partilerin kurallarına göre mi belirleyeceğim. Bir belediye başkanı da herkesin başkanıdır.' diye konuştu.

Kaynak: AA