Eskişehir'de Üniversite Öğrencilerinden Polise Anlamlı Destek

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi öğrencileri, İstanbul’daki bombalı terör saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Öğrenciler, güvenliği sağlayan Çevik Kuvvet polislerine karanfil hediye ederek moral verdi.

Eskişehir'de Üniversite Öğrencilerinden Polise Anlamlı Destek
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü binası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan üniversite öğrencileri, şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından iki üniversite öğrencileri adına açıklamalarda bulunan Abdullah Enes Şahin, 10 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da haince şehit edilen 44 vatan evladına saygı için bir araya geldiklerini belirtti.

Şahin, “Zalimce planlanan bu bombalı terör saldırısında şehitlik mertebesine ulaşan kahraman çevik kuvvet polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil sağlık diliyoruz. Terör, kanlı ve alçak yüzümü bir kez daha İstanbul’da gösterdi. Hiçbir gerekçe bu kalleşçe saldırıyı meşru gösteremez. Tüm dünya bilmelidir ki hiçbir terör saldırısı bizi korkutamaz ve yıldıramaz. İnsan canını hiçe sayan bu zihniyete sonuna kadar karşı olduğumuzu herkes bilmelidir. Bizi bu tür saldırılarla bölmeye çalışanlar başaramayacaklardır. Bizler üniversite öğrencileri olarak bu bölücü zihniyetin karşısında duracağız. Vatanın bölünmez bütünlüğünü savunup, ülkemizi daima ileri taşıyacağız. Bizleri bölemeyecekler. Bu aziz vatanı canımız pahasına da olsa tarihte olduğu gibi dün de savunduk, bugün de savunmaya devam edeceğiz” dedi.



Çevik kuvvet polisine karanfil verdiler

Açıklamaların ardından Anadolu Üniversitesi ve ESOGÜ öğrencileri ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ve ‘Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları attı. Sloganların ardından öğrenciler, güvenlik amacıyla orada bulunan Çevik Kuvvet polislerine sarılarak görevlerinde başarılar diledi. Öğrenciler adına açıklama yapan Abdullah Enes Şahin ise, görevi başındaki polislere karanfil hediye ederek moral verdi.
Kaynak: İHA