Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Toplantısı Düzenlendi

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen toplantıda, Kırsal Kalkınma 11. Etap Yatırım Destekleri anlatıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırım Destek Toplantısı Düzenlendi
STSO konferans salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Oda Başkan Vekili Nedim Kuzu, kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğin resmi gazetede yayınlandığını, yatırımcıların, önemli desteklemelerin verildiği bu programdan mutlaka istifade etmeleri çağrısında bulundu. Yatırımcıların, bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerektiğini aktaran Kuzu, "Tüm yatırımlar için son başvuru tarihinden önce kurulan, Kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar, tarımsal amaçlı kooperatifler, üretici birlikleri ile bunların üst birlikleri, ekonomik yatırım konularına tüzel kişilik olarak başvurabileceklerdir" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdür Mustafa Yılman ise tarıma dayalı ekonomik yatırımlarda destek verilen konular hakkında yatırımcıyı bilgilendirdi. Yılman, yatırım konularını gerçekleştirmek üzere hazırlanacak proje başvurularının gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılabildiğini aktararak, bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama, tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları için 2 milyon liraya destek verileceğini, bunun dışında kalan yatırımlar için 1 milyon 500 bin lira destek verileceğini aktardı.

Ziraat Mühendisi İrfan Obay da projelerin teknik konuları hakkında yatırımcıya bilgi verdi.
Kaynak: İHA