İlkokul Öğrencileri 15 Temmuz Şehitleri Anısına Fidan Dikti

Marmaris Sıtkı Zaralı İlkokulunda Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar anısına fidan dikildi.

Beldibi Mahallesi'nde Sıtkı Zaralı ilkokulu bahçesinde düzenlenen fidin dikimi etkinliğine Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, öğretmenler ve ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'te 15 Temmuz gecesi şehit olan iki polisin ve demokrasi şehitlerin hatırasını yaşatmanın herkesin kutsal görevi olduğunu söyledi.

Şehitler anısına okul bahçesine fidan dikimi dolayısıyla okul yönetimi ve öğrencilere teşekkür eden Yüksel, 'Şehitlerin adı, bizlerin ve özellikle de çocuklarımızın gayretleri ve çabaları ile gelecek nesillere aktarılacaktır. Marmaris şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun.' dedi.

Etkinlikte, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanına suikast düzenlemek için konakladığı Marmaris'teki otele saldırıda bulunduktan sonra çıkan çatışmada şehit olan polis memurları Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker ve şehit Astsubay Ömer Halisdemir için sığla fidanı, 15 Temmuz şehitleri için 246 kişiyi temsilen 246 çiçek dikildi.

Kaynak: AA