Afyonkarahisar'da 'Bitkisel Atık Yağlar Minik Eller Tarafından Toplanıyor' Projesi Başladı

Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Birliği’nce 4 yıldır yürütülen “Bitkisel Atık Yağlar Minik Eller Tarafından Toplanıyor” Projesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde başladı.

Afyonkarahisar'da 'Bitkisel Atık Yağlar Minik Eller Tarafından Toplanıyor' Projesi Başladı
Milli Eğitim Müdürlüğü’nce desteklenen proje ile evlerdeki kızartma yağlarının lavabolara dökülmesinin engellenmesi, atıksu ve çevre bilincinin oluşturulması amaçlanıyor. Bu amaçla 3 Ekim 12 Ekim tarihleri arasında okullarda verilen seminerlerle başlayan proje kapsamında 15 ilkokula bitkisel atık yağ toplama makineleri yerleştirildi. Her yıl geleneksel olarak yürütülen projede geçen 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Afyonkarahisar’da 13 bin öğrenciye ulaşılırken toplanan atık yağ miktarı ise bir önceki yıla göre yüzde 20 artış gösterdiği bildirildi.

“Bitkisel Atık Yağlar Minik Eller Tarafından Toplanıyor” Projesi 24 Ekim -12 Mayıs 2017 tarihleri arasında uygulanacak olup proje sonunda en çok bitkisel atık yağ toplayan kentteki 15 okul arasından 1. okula fotokopi makinesi, 2. okula bilgisayar, 3. okula da projeksiyon hediye edilecek. Dereceye giren okullardan en çok bitkisel atık yağ toplayan öğrencilerden 1. öğrenciye tablet, 2. öğrenciye bisiklet, 3. öğrenciye mp3 çalar hediye edilecektir. Dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Haziran ayının ilk haftasında düzenlenecek törende verilecek.
Kaynak: İHA