Antalya'da Soğuklar Gidiyor Yağmur Geliyor

Antalya’da 3 gündür etkili olan soğuk hava, yeni yılın ilk haftasında yerini yağmurlu ve ılık bir havaya bırakıyor.

Meteoroloji 4. Bölge verilerine göre Antalya’nın, yeni yılın ilk haftasında Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisinde girmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının, hafta başından itibaren ülke genelinde artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği bildirildi.

Meteoroloji verilerine göre Antalya’da hava sıcaklığının Pazartesi günü gündüz 14 derece gece ise 6 derece olması bekleniyor.

EN YÜKSEK SICAKLIK 14 DERECE

Turizmin başkenti Antalya’da 3 gündür etkili olan ve şehir merkezinde su birikintilerin donmasına meyve ve sebzelerin zarar görmesine neden olan soğuk hava, yerini yağmurlu bir havaya bırakıyor. Meteoroloji 4. Bölge verilerine göre Antalya yeni haftanın ilk 4 gününde yağmurlu olacağı kaydedildi. Hava sıcaklığının ortalama 17-18 derece tahmin edilen Antalya’da deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece olması bekleniyor. Salı, Çarşamba ve Perşembe günü yağmur beklenen Antalya’da, hafta sonuna kadar yağmurlu havanın etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. Bunun yanında Meteoroloji verilerine göre Akdeniz’de yağışlarda geçen Kasım ayı yağışına oranla yüzde 69,7 azalma gözlendiği kaydedildi.
Kaynak: İHA