Kırşehir'de Gösteri Yürüyüşü Güzergahları Belirlendi

Kırşehir Valiliği, açık hava toplantısı yapılacak mahalleler ile gösteri yürüyüşü yapılacak güzergahları belirledi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde açık hava toplantısı yapılacak alanlar ve gösteri yürüyüşü yapılacak güzergahlar ile afiş ve ilan asılacak yerlerin gözden geçirildiği belirtildi.

Değerlendirmeler sonucunda, eski sanayi alanı, Medrese Mahallesi'ndeki Taksi, Karakurt ve Neşet Ertaş bulvarlarının birleştiği alan, Yenice Mahallesi'ndeki Basın Anıtı çevresi, Kazım Karabekir ve Maşaderesi caddelerinin kesiştiği bölgelerin açık yer toplantı alanı olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, belirlenen yerler dışında açık hava toplantısı yapılamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, toplantı alanlarıyla kesişen noktalar ile Ahmet Yesevi, Şehit Üsteğmen Keramettin Gök, Atatürk ve Şeyh Edebali kavşağından Gazi Osman Paşa Bulvarı'na kadar olan caddeler, Gazi Osman Paşa Bulvarı, Melikgazi Caddesi ile Dr. Sadık Ahmet bulvarlarının bulunduğu cadde ve sokakların da gösteri yürüyüşü güzergahı olarak belirlendiği kaydedildi.

Gösteri yürüyüş güzergahları ile açık yer toplantı alanlarının çevresine basılı veya çoğaltılmış, elle yazılmış davetiye, resim, afiş, pankart ve benzeri unsurların asılabileceği bildirilen açıklamada, belirtilen güzergahlar dışındaki alanların kullanılması halinde ilgili kanunlar çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi.

Kaynak: AA