İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

İsrail Yüksek Askeri Mahkemesi, idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 64 gündür açlık grevi yapan gazeteci Kayk'ın serbest bırakılması talebini reddetti.

İsrail Yüksek Askeri Mahkemesi, idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamaları protesto amacıyla 64 gündür açlık grevi yapan gazeteci Muhammed el-Kayk'ın serbest bırakılması talebini reddetti.

Kayk'ın avukatı Cevad Bolis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail Başsavcılığının Kayk için sunduklarının, idari tutukluluğu için yeterli olduğu yönünde mahkemenin görüş beyan ettiğini kaydetti.

Mahkemenin taleple ilgili nihai kararı henüz vermediğini ifade eden Bolis, Kayk'ın sağlık durumuna ilişkin hastaneden günlük rapor alınacağını, raporlara göre de mahkemenin son kararı vereceğini belirtti.

İsrail mahkemesinin kararını, 'garip' olarak niteleyen Bolis, 'Mahkeme, Kayk'a 'Grevini durdur. Sağlık durumun daha kötüleşirse ne yapacağımızı göreceksin' diyor' ifadelerini kullandı.

İsrail askerleri tarafından 21 Kasım 2015'te Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Kayk, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için gözaltına alındıktan 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı. İsrail makamları, aralık ayında, Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Kayk'ın 'mesleği aracılığıyla şiddete teşvik etmek' suçlamasıyla yargılanarak 6 ay tutuklu kalmasına karar vermişti.

Kaynak: AA