Üsküdar'da Öğrenciler Lale Soğanı Dikti

Üsküdar Belediye Başkan Av. Hilmi Türkmen Genç Enderun öğrencileriyle lale soğanı dikti. Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdarımızda Çamlıca’da lale soğanlarını dikmiş olduk. Çocuklarımızın ellerinde o bereket, güzellik toprakla buluşmuş oldu” dedi.

Üsküdar, Çamlıca Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen ile lale soğanı dikti.  Başkan Hilmi Türkmen eğitim merkezi bahçesine dikilen lale soğanları hakkında bilgi verdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen,“Şu anda İstanbul’a lale dikme mevsimi. Laleleri toprağa gömüyoruz. Ve 3 ay uykuya yatıyorlar. İnşallah 3 ay sonra çok güzel İstanbul görselinde ortaya çıkacaklar. Bu bizim sevimli çocuklarımızla birlikte Üsküdarımızda lale soğanı diktik. Çocuklarımızın sevgisini, neşesini, mutluluğunu adeta soğanlarımızla birlikte toprağa uykuya yatırmış olduk. Biliyorsunuz lale sabrın sembolüdür. 3 ay boyunca hiç harekete geçmeden sabırla toprakta uyuyacaklar. Hep birlikte çok güzel bir İstanbul, Üsküdar göreceğiz. Bu çocuklarımızın elinden de soğanların toprakla buluşması ayrı bir güzellik ayrı bir mutluluk. Üsküdarımızda Çamlıca’da lale soğanlarını dikmiş olduk. Çocuklarımızın ellerinde o bereket, güzellik toprakla buluşmuş oldu” dedi.

Öte yandan Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Sabahattin Zaim Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Enderun gençlerinin ahşap oymacılığı yaptıkları sınıfı gezerek bilgi aldı.
Kaynak: İHA