AK Parti Grup Başkanvekili Çakır Açıklaması

'Eleştiri ayrı bir şey ama kendi ülkende olana katliam diyeceksin, başka ülkede olana 'Paris çocuklarına ağlıyor' diyeceksin. Gösterge bilimi açısından o iki manşeti ben bir iletişim hocası olsam ders olarak anlatırım' 'Bu, medya etiğinin neresine sığar. Bir defa tutarlı değil, ahlaki değildir, insani değildir'

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Paris ve Sultanahmet'teki terör saldırılarının bazı gazetelerdeki ele alış tarzına değinerek, 'Gösterge bilimi açısından o iki manşeti ben bir iletişim hocası olsam ders olarak anlatırım' dedi.

Çakır, Tokat Öğretmenevi'nde gazetecilerle bir araya geldi.

Paris ve Sultanahmet'teki terör saldırıları ardından Türkiye'deki bazı gazetelerde yer alan haberleri eleştiren Çakır, her iki saldırının da DAEŞ tarafından iki büyük metropolün merkezinde gerçekletildiğine işaret etti. Çakır, şunları kaydetti:

'Her şeyi benzer. Manşeti atan gazetenin niye bu manşeti attığını bilmeseniz, dünya dili diye bir dil olsa, o dilde atılmış olsa siz okusanız, bir manşet 'Paris çocuklarına ağlıyor', diğeri 'Katliam ülkesi'. Ne yaparsınız? 6 yaşında bir çocuk bile okusa der ki 'Paris'te kötü ve üzücü bir olay olmuş, Paris kaybettiği insanlara ağlıyor'. Diğerini okuduğunda 'Bu ülkede insanlar katlediliyor' der.

Bu, medya etiğinin neresine sığar. Bir defa tutarlı değil, ahlaki değildir, insani değildir. Bunu bir de hangi gazetenin attığını anladığınızda çifte standart çok masum kalır, başka bir kavram bulmam lazım. Bu bir ahlaksızlıktır. Eleştiri ayrı bir şey ama kendi ülkende olana katliam diyeceksin, başka ülkede olana 'Paris çocuklarına ağlıyor' diyeceksin. Gösterge bilimi açısından o iki manşeti ben bir iletişim hocası olsam ders olarak anlatırım.'

Kaynak: AA