Rus Uçaklarının Halep'te Okullara Saldırması

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric: 'Bugünkü saldırı uluslararası insancıl hukukun ciddi ihlalidir' 'Genel Sekreter Ban, bu ve benzeri saldırıların bağımsız ve etkili bir şekilde biran önce soruşturulması çağrısı yapıyor'.

Birleşmiş Milletler, Rus savaş uçaklarının Halep'te okulları vurmasının uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunu bildirerek saldırının soruşturulması çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Halep'in batısındaki Anjara beldesinde okullara yönelik saldırı haberlerinin farkında olduklarını ve Genel Sekreter Ban'ın bundan kaygı duyduğunu söyledi.

'Okullara ve sağlık kuruluşlarına saldırıların son haftalarda rutin hale gelmesi endişe verici' diye konuşan Dujarric, 'Eğer teyit edilirse bugünkü saldırı uluslararası insancıl hukukun ciddi ihlalidir. BMGK'nın 2254 sayılı kararı sivillere, hastane ve okul gibi sivil amaçlı binalara saldırıların derhal durdurulmasını istemişti. Genel Sekreter Ban, bu ve benzeri saldırıların bağımsız ve etkili bir şekilde biran önce soruşturulması çağrısı yapıyor' dedi.

Rus savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde bulunan Anjara beldesine düzenlediği hava saldırısında 8'i öğrenci 17 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

SMDK'dan yapılan açıklamada ise saldırıda üç okulun vurulduğu, aralarında öğretmen ve öğrencilerin de olduğu 35 sivilin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.
Kaynak: AA