Ürdün Meclis Başkanı Taravine Açıklaması

'Filistin'de devam eden suçlar, ihlaller ve saldırılar, din odaklı bir savaşın çıkmasına neden olacaktır. Bu savaşın sebeplerini ortadan kaldırmak için uluslararası toplumun, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir'

Ürdün Meclis Başkanı Atıf et-Taravine, Filistin'de devam eden suçların, ihlallerin ve saldırıların, din odaklı bir savaşın çıkmasına neden olacağını belirterek, 'Bu savaşın sebeplerini ortadan kaldırmak için uluslararası toplumun, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir' dedi.

Taravine, Amman'da 1965'deki Filistin mücadelesinin 51. yılı münasebetiyle düzenlenen ve Filistin'e destek veren komiteler, solcu ve milliyetçi hareketlerle siyasi parti mensuplarının katıldığı törende konuştu.

Filistin'de devam eden suçların, ihlallerin ve saldırıların, din odaklı bir savaşın çıkmasına neden olacağına dikkati çekererk, 'Bunun sonuçları ise herkes için vahim olacaktır. Bu savaşın sebeplerini ortadan kaldırmak için uluslararası toplumun, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Meşruiyet dayatılarak uluslararası kararlar uygulanmalı' ifadelerini kullandı.

Taravine, ülkesinin Kudüs'teki kutsal mekanları korumak ve İsrail'in bu mekanlara yönelik ihlallerini durdurmak için verdiği mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.

İsrail parlamentosu Knesset'teki Arap milletvekili Yusuf el-Cebarin de İsrail'de yaşayan Filistinlilerin, Filistin halkının ayrılmaz bir parçası olduğunu ve İsrail'in uyguladığı ırkçı politikalar karşısında kimliklerini korumaya devam edeceklerini vurguladı.

- 'ABD'den tehdit aldık'

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Abbas Zeki, bir başka etkinlikte yaptığı konuşmada, hareketin, 2016 yılını suça bulanmış olan İsrail'le ilişkilerin gözden geçirilmesi ve ulusal birliğin sağlanması için çalışma yılı addettiğini söyledi.

Zeki, Hareketin, Filistin'de işlediği insanlık ve savaş suçlarından ötürü İsrailli liderleri, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) şikayet etmek gibi İsrail üzerinde baskı oluşturmak ve onunla mücadele etmek için çeşitli yolları kullanacağını dile getirdi.

Abbas Zeki, Amerika Birleşik Devletleri'nden, İsrailli yöneticilerin UCM'de yargılanması halinde hareketlerinin terör örgütleri listesine konulacağına dair tehditler aldıklarını kaydetti.
Kaynak: AA