G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi Sona Erdi

G20 YEA dönem başkanlığı Çin'e devredildi

Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) ev sahipliğinde düzenlenen G20 Genç Girişimciler İttifakı (YEA) Zirvesi'nin son gününde G20 YEA dönem başkanlığı Çin'e devredildi.

İstanbul'da düzenlenen zirvede G20 YEA Komisyonu Başkanı Serkan Yazıcıoğlu, 2016 dönem başkanlığını Çin adına NovoNation Gençlik Topluluğu kurucusu Xia Bing'e devretti.

G20 YEA Sherpa, G20 YEA ve TÜGİAD Genel Sekreteri Başak İlisulu, zirvede son derece güçlü bir atmosfer ve profile sahip olduklarını belirterek, genç kuşaklar olarak girişimciliğin gelişimi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

G20 ve B20 dönem başkanlıklarının stratejik ortaklığını alan TÜGİAD'ın, 2014 boyunca aktif olarak girişimcilik politikaları üzerine çalıştığını belirten İlisulu, "TÜGİAD öncülüğünde B20 ile ortak çalışma sonucu hem G20 YEA ağının girişimcilerinin önerileri B20 tavsiyelerinde yer aldı hem de G20 YEA önerileri B20'nin de kabul ve onayını aldı. Böylelikle zirve henüz başlamadan G20 YEA ve B20 ortak bir çalışmaya ve başarıya imza atmış oldu" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'de girişimcilik ekosistemi ele alındı"

İstanbul'da 7 Eylül Pazartesi günü başlayan ve bugün sona eren etkinlikte TÜGİAD Başkanı Başkanı Rahmi Çuhacı, eski TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent Türkiye'de girişimcilik ekosistemini ele aldı.

Prof. Dr. Emre Alkin'in moderatörlüğünü yaptığı "Bir Cazibe Merkezi Olarak Türkiye" oturumunda Philip MorrisSA Yönetici Direktörü Enrique Jimenez ile Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz değerlendirmeler yaptı.

Etkinliğe, Eski Romanya KOBİ ve Turizm Bakanı Florin Jianu, Mediasa Yayıncılık AŞ Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, BiTaksi ve Getir.com kurucusu Nazım Salur, Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, My Net Kurucusu Emre Kurttepeli, Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever de katıldı.

Zirveye katılan girişimciler, G20 zirvelerinde ilk kez B2B toplantılarına katılarak karşılıklı iş birliği olanaklarını tartışılırken, JCI Başkanı İsmail Haznedar ve Jeune Başkanı Patrik Kovacs'ın katıldığı panelde uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi ve yeni pazarlara erişim konuları ele alındı.
Kaynak: AA