Binlerce Bursalı Şehit Yarbay'ını Uğurluyor

Dağlıca’daki hain saldırıda şehit olan Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Bursa’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılıyor.

Saat 13.00 sıralarında Ankara’dan askeri uçakla Yenişehir Havalimanı’na getirilen cenaze jandarmaya ait helikopterle Bursa’ya getirildi.

Burulaş’a ait helitaksi pistine inen askeri helikopterdeki cenaze daha sonra törenin yapılacağı Dikkaldırım’daki Mihraplı Camisi’ne götürüldü.

Şehit yarbayın eşi Gaye Çelikcan’ın da helikopterle Bursa’ya geldiği öğrenildi. Şehidin doktor eşi Gaye Çelikcan, yarbayın fotoğrafına sarılarak helikopterden indi. Baba Niyazi Çelikcan anne Pamuk Çelikcan ve 95 yaşındaki babanne Dilber Çelikcan da helikopteri karşılayanlar arasındaydı. Aile fertleri de askeri araçla tören alanına götürüldü.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanısıra milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve aile fertleriyle binlerce Bursalı katılıyor.

Bursalılar cenaze töreninde tekbirin yanısıra, "Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Şehidim hakkını helal et bize" sloganları atıyorlar.
Kaynak: İHA