İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni Arnavutluk'ta Açıklaması

"Sığınmacı krizi sadece Yunanistan'ın ya da İtalya'nın değil, Avrupa'nın ortak sorunu"

TİRAN - İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, sığınmacı krizinin sadece Yunanistan'ın ya da İtalya'nın değil, Avrupa'nın ortak sorunu olduğunu söyledi.

Gentiloni, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında Arnavut mevkidaşı Ditmir Bushati ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Gentiloni, Arnavutluk ile İtalya'nın dost ve komşu iki ülke olduğunu belirterek, bu ülkelerin son 20 yıldır göç ve ekonomik sorunlar noktasında iyi bir işbirliği içinde olduğunu kaydetti.

İki ülke arasında mükemmel bir işbirliği olduğunu ifade eden Gentiloni, Arnavutluk'un en önemli ticaret ortağı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gentiloni, Bushati ile yaptıkları görüşmede Avrupa'daki sığınmacı krizini de ele aldıklarını aktararak, "Sığınmacı krizi sadece Yunanistan'ın ya da İtalya'nın değil, Avrupa'nın ortak sorunu" dedi.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati de görüşmede sığınmacı krizi ile ilgili İtalya hükümetinin görüşlerini duyma imkanı bulduğunu ifade etti.

Her alanda Arnavutluk'a verdiği destek için İtalya'ya teşekkür eden Bushati, iki ülke arasında mükemmel bir işbirliği olduğu konusunda mutabık olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA