Kent Konseyi Başkanlığı'ndan Seyfe Vurgusu

Kırşehir Kent Konseyi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklama ile Seyfe Gölü’nün sulak alanlar içerisinde büyük bir öneme sahip olduğunu ve yöre insanının geçimini sağlamasında büyük katkıları olduğunu belirtti.

Kent Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sulak alanlar, yeryüzünün en üretken ve ekonomistlerini oluşturmaktadır. Bu alanlar, yöre insanlarının ve ülkenin geneline başka hiçbir hizmet veren oldukça karmaşık doğal sistemlerdir. Yeryüzünde başka hiçbir sistem ve ekosistemle karıştırılmayacak derecede büyük öneme sahiptirler” ifadeleri kullanıldı.

Çevreye duyarlılık adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Türkiye’de ki uluslar arası öneme sahip 135 sulak alandan 14’ü sulak alanların korunması ve sürdürülebilir kullanımını sağlamayı amaçlayan uluslar arası bir sözleşme olan Ramsar alanı ilan edilmiştir. Bu alanlardan bir tanesi de Kırşehir ili sınırları içerisinde yer alan Seyfe Gölü’dür. Göçmen ve yerli kuşlar için birincil organik maddeler bakımından zengin Seyfe Gölü, yöre insanının geçimini sağlaması açısından da büyük bir öneme sahiptir. Seyfe Gölü ile ilgili ulusal ve yerel basında yer alan “Kuş Cenneti Seyfe Gölü, Oldu Şimdi Toz Cenneti” vurgulaması yapılarak konunun önemine dikkat çekilmiştir. Kırşehir Kent Konseyi’de çevreye duyarlılık kentin doğası, tarihi, kültürel mirası, turizm değerleri ve sosyo-ekonomik yaşantısı ile bütünleşecek nitelikteki stratejilerin belirlenmesi ve tanıtılmasını sağlamak ilkesinden hareketle bünyesinde Seyfe Gölü konusunda hakim kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir komisyon teşkil edilmiş ve yedi aylık bir çalışma sonucunda bilgi sorunlar ve olası çözüm önerileri için Seyfe Gölü Sulak Alan Durumu Değerlendirme Raporu hazırlanmıştır. Hazırlanan rapor ise Güzler Parkı temel atma töreni için Kırşehir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na takdim edilmiştir. Konunun takibi açısından ilgililerin gerekli olan hassasiyeti göstermelerini temenni ediyoruz”
Kaynak: İHA