Güney Afrika'da ''Miras Günü'' Kutlaması

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde, kültürel çeşitliliği gözler önüne seren ''Miras Günü'', farklı etnik gruplardan çok sayıda kişi tarafından bayram havasında kutlandı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cyril Ramaphosa, Limpopo Eyaletine bağlı Mokomene’deki Ramokgopa stadyumda toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, "Mirası canlı tutmak, küreselleşen dünyada Afrika kimliğini daha iyi tanıtır" dedi.

Miras Günü'nün, toplumsal uyumu sağlaması gerektiğini ifade eden Ramaphosa, "Vatandaşların birbirlerinin kültürlerini kucakladığı, dillerini önemsediği bir ulus inşa ediyoruz" diye konuştu.

“Kültürel zenginliğimizle tek bir ulus olduğumuzu dünyaya göstermeliyiz” diyen Ramaphosa, geçmişte ülkeyi yönetenler sayesinde kültürel mirası ileriye taşıdıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ramaphosa, geçmişte yaşananları göz ardı etmenin imkansız olduğunu belirterek, “Biz zulmedenlerin ve mazlumların çocuklarıyız. Ancak bugün geçmişteki adaletsizlikleri ret ederek bir daha kimsenin başkasının zulmüne maruz kalmasına karşı kararlılığımızla bir bütünüz” ifadelerini kullandı.

Kutlamalar, “Yerli bilgimiz, mirasımız, Güney Afrika’nın yaşayan mirasını koruma, tanıtma ve tanımlamaya doğru” teması altında gerçekleşti.

Ulusal etkinlikte birbirinden farklı çok sayıda grup geleneksel kıyafetleriyle, dans ederek kültürlerini sergiledi. Ülkede her yıl, kültürel farklılıkları tanıtmak ve hatırlamak için 24 Eylül'de Miras Günü kutlanıyor.

Güney Afrika'da 11 resmi dil kullanılıyor ve çok sayıda etnik grup bulunuyor. Ülkede halkın önemli bölümü, birden fazla dil konuşuyor.

Kaynak: AA