Nusaybin'de 20 STK Ve STÖ'den 'Barış' Açıklaması

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 20 STK ve STÖ, Nusaybin’de son günlerde yaşanan çatışma ve olayların sona ermesi için ortak açıklama yaptılar .

Nusaybin'de 20 STK Ve STÖ'den 'Barış' Açıklaması
Nusaybin Barış Parkı’nda bir araya gelen STK ve STÖ’ler adına açıklamayı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulğani Bilge yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Ülkemizdeki bu çatışma ortamının Suriye’deki iç savaştan bir farkı kalmamıştır. Analar ağlıyor, insanlar ölüyor. İlçemizde tam bir kaos, belirsizlik, korku ortamı hakim olmuştur. Halkımızın günlük yaşamını olumsuz etkileyen, hayatlarını tehlikeye sokan eylemleri tasvip etmiyor ve onaylamıyoruz. İlçemizde var olan şiddet ve çatışma olaylarında halkımıza yönelik ve halkımıza zarar verebilecek eylemler kabul edilemez, doğru bulmuyoruz. Halkımızın hassasiyetinin göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Huzura, demokrasiye ve barışa çok fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde özellikle siyasal iktidarın üzerine düşen en önemli görev, tüm vatandaşların kendilerini güvende hissedecekleri bir yaşam ortamı tesis etmesidir. Hak ve özgürlükler adına şiddet kullanmanın doğru ve gerekli olmadığını, barışın, kardeşliğin diyalog ve müzakerenin sorunların çözümünde en uygun ve doğru yol olduğu bilinmelidir. Çatışma ve ölümlerin kimseye kazanımı olmadığı gibi kaybeden tarafın insanlık, uygarlık olduğunu unutmamalıyız. Nusaybin halkı olarak bu kardeş savaşına sessiz kalmak gibi bir lüksümüz yoktur, olamaz da. Hiç kimsenin Nusaybin halklarının birlik ve beraberliğine gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. Sözün bittiği noktadayız. Artık yeter! Nusaybin’in bütün değerleri gelin hep birlikte geçmişte olduğu gibi el ele verelim güzel Nusaybinimizin refahını yeniden tesis edelim. Tüm barışseverlerin ve halkların kalıcı bir barış ve huzurun güvenliğin tesisi için herkesi elini taşın altına koymaya, görev ve sorumluluğa, sağduyulu olmaya davet ediyoruz."

Açıklamaya destek veren STÖ VE STK’lar:

Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Muhtarlar Derneği, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Sulama Birliği Başkanlığı, KESK Bileşenleri, Seyitler Deneği, Dermemika Helex Deneği, Dorika Demeği, Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi, Mobilyacı ve Marangozlar Derneği, Sarraflar ve Kuyumcular Deneği, Yüksekokul Kurma ve Yaşatma Derneği, Berberler ve Kuaförler Deneği, Mardin Girişimcileri İşbirliği ve Eğitim Derneği ile Barış Anneleri
Kaynak: İHA