Mobil Kurban Uygulaması Başakşehir'de

Başakşehir Belediyesi’nin dikkat çeken Kurban Satış ve Kesim Alanı bu yıl da başlattığı “Mobil Kurban” uygulamasıyla ilgi odağı haline geldi. Belediye ekiplerinin aralıksız çalıştığı kurban kesim alanı Kurban Bayramı’na hazır hale getirildi.

Kurban Bayramına sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamlayan Başakşehir Belediyesi modern kurban kesim konteynerlerı, vatandaşların steril bir ortamda dini vecibelerini yerine getirmesi, alınan sıra numarasıyla karışıklığa sebep olmadan kurbanlıklarının kesimini sağlamak ve tüm bunları yaparken de vatandaşlar için hazırlanan bekleme salonlarında ikramların tadına bakarak gönül rahatlığıyla bir bayram vatandaşı bekliyor.

MOBİL KURBAN UYGULAMASI

Diyetisyen, Veteriner ve Müftülük görevlisinin de hazır bulunduğu kurban alanında bu yıl uygulamaya konan “Mobil Kurban” programı sayesinde de vatandaşlar kurbanlıklarını rahatlıkla seçebilecekler. Akıllı telefonlarda uygulamaya konulan program sayesinde Başakşehir Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanına gelen vatandaşlar seçtikleri hayvanın manyetik küpesinden okuttukları barkod ile kurbanlıkları hakkında her türlü bilgiye kolayca ulaşabilecekler. Teknolojik bir kolaylık sağlayan uygulama sayesinde vatandaşlar akıllarında soru işareti kalmadan dini vecibelerini yerine getirebilecek.

24 saat kamera ile izlenen, hem vatandaşlar hem de satıcılar için modern imkanlar sunan Başakşehir Kurban Satış ve Kesim Alanında teknolojik yenilikler kullanılıyor.
Kaynak: İHA