Bozüyük'e 'Şehir Müzesi' Kurulma Çalışmaları

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Albay İbrahim Çolak Köşküne kurulması planlanan "Şehir müzesi" çalışmaları bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Albay İbrahim Çolak Köşküne kurulması planlanan "Şehir müzesi" çalışmaları bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Türbin mesirede düzenlenen toplantıda, geçmişle gelecek arasındaki bağın iyi korunması gerektiğini belirterek, tarihi belgelerin ve eserlerin görsel anlamda hizmete sunulduğu yerlerin kent müzeleri olduğunu söyledi.

Hem kentlik bilincinin oluşmasında hem de tarihle arasında bir köprü kurulmasında en önemli yapılabilecek hizmetlerin birinin kent müzeleri olduğunu ifade eden Eldemir, şunları kaydetti:

"Bugün geçmişle geleceğimiz arasında bir köprü oluşturmak, bundan daha önemlisi de belki köprüyle birlikte, birlik ve beraberliğimizi, memlekette kardeşlik hukuku çerçevesinde hep birlikte yaşadığımızı da unutmadan bunu da perçinleyecek bir nokta olacak. Burada oluşturulacak müze hepimizin geçmişle günümüz arasında bağ kurmasına ve geçmişten günümüze bu topraklarda yaşadığımız birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız günlerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli katkı sağlayacaktır."

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da kültür ve sanatın medeniyetleri buluşturan sihirli bir gücü olduğunu varsayan anlayışla, kentin tanıtımına katkı sağlayacak kültürel projelere önem verdiklerini belirterek, "Önemli zenginliklerimiz ve birikimlerimiz var. Ama her şeyden önemlisi tarih ve kültürel bilinç konusunda ilçe olarak bir zihniyet devrimi yaşıyoruz. Artık herkes bireysellikten uzaklaşmış, şehrimizin geleceği adına toplumsal hareket ediyor. Bu eser sadece kent için değil, ülkemiz içinde önemli" dedi.

Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu ise müzelerdeki sanat ve tarihi eserlerin, tarihin derinliklerini bugüne taşıdığını vurgulayarak, Şehir Müzesinde ecdadın sosyal, kültürel ve toplumsal yaşantılarının izlerinin sergileneceğini bildirdi.

Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim görevlilerinin bilgi verdiği toplantıda, Dodurga Muhtarı Mustafa Terle ve Çarşı Mahalle Muhtarı Bedri Yal, ellerinde bulunan tarihi eserleri müzeye bağışladı.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları, sivil toplum kuruluşları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Kaynak: AA