Şanlıurfa'daki STK'lar Barış Adına Bir Araya Geldi

Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’lar son günlerde yaşanan terör olayları ve ülkenin her tarafından gelen şehit haberlerine dur demek için bir araya gelip barış bildirgesi yayınladı.

Şanlıurfa'daki STK'lar Barış Adına Bir Araya Geldi
Ülkede son zamanlarda yaşanan terör olayları ve şehit haberlerine dur demek adına ‘Urfa Barış İnsiyatifi’ adı altında Şair Nabi Kültür Merkezi’nde bir araya gelen STK’lar ortak barış bildirgesi yayınladı. 1990’lı yıllarda yaşanılan acıların aynısını yaşamak istemediklerini ifade eden İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Konak, “2013 yılından beri devam eden çatışmasızlık süreci Suruç’taki 33 canımıza mal olan ve ardından da Ceylanpınar’da 2 güvenlik personelimizin yaşamını yitirmesiyle başlayan çatışma süreci biz Sivil Toplum Kuruluşları ve odalar olarak büyük bir kaygı ve endişe duymaktayız. Savaşlar yıkımdır, acıdır, annelerimizin gözyaşlarıdır. Savaş yokluktur, yoksulluktur, savaşların hiçbir zaman kazananı olmadı ve yoktur. 1990’lı yıllardaki ülkemizin çektiği ekonomik ve sosyal sıkıntıların göçler, faili meçhul cinayetleri hep beraber yaşadık ve bu acıları yeniden yaşamak istemiyoruz. Bu çatışma sürecinin devam etmesi durumunda üzerinde yaşadığımız bu toprakların uzak ve yakın emperyalistler tarafından stratejik savaş sahası haline getirileceğinin endişesini yaşıyoruz” dedi.

’BU ATEŞE BİR KOVA SU DÖKELİM’

Sokak ve mahallelerin yangın yerine dönüştürülmeye çalışıldığını ifade eden Konak, “Biz Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olarak savaş ortamlarının toplumda ayrışmayı kin ve nefret tohumlarının yeşermesinin bilincinde olarak bu ateşe bir kova su dökmek istiyoruz. Buradan tüm siyasilere seslenmek istiyoruz. Barış için oy kaygısı taşımadan elinizi, gövdenizi taşın altına koyun. Ellerin tetikten çekilmesi için gayret gösterilmesini istiyoruz. Unutulmamalıdır ki barış için gayret edenler toplumda hep saygıyla anılacaklardır. Çatışmalara sebep olanlar ise hep lanetleneceklerdir. Bu nedenle savaşa hayır barışa evet şimdi diyoruz” diye konuştu.

’KİMSE KARANLIK HESAPLAR YAPMASIN’

Kanımız ve canımız üzerinden karanlık hesaplar yapılmaması uyarısında bulunan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem , “Ölen canlar bizim, çekilen ızdıraplar bizim, bağrı yanık anneler bizimdir. Hiç kimse canımız üzerinden, kanımız üzerinden, geleceğimiz üzerinden karanlık hesaplar yapmaya kalkışmasın. Barış limanına, kardeşlik limanına giden vatan gemimizi hiç kimse başka limana çekmeye çalışmasın. 2 yıldan bu yana kardeşliği, huzuru, barışı yaşama tadına varırken birileri bu kardeşliğimizi kıskanmaya başlamış olacak ki arzu etmediğimiz günlere döndürmek çabasındalar. İnşallah biz bu toplumun en sivilleri, en aydınları ve en özgür düşünen bireyler olarak toplumuza karşı oynanan oyunlara karşı hep birlikte karşı duracağız” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA