Kütahya Belediyesinden 'Yağmur Suyu Hattı Projesi'

Kütahya Belediyesince kentte sel felaketlerine karşı yapılacak "Yağmur Suyu Hattı Projesi"nin temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediyelerin genelde alt yapıyla uğraşmadığını, üst yapı çalışmalarını tercih ettiklerini belirtti. Saraçoğlu, kendilerinin kentin alt ve üst yapısını birlikte yapacaklarını söyledi. Kütahya'nın yüzey sularının toplanacağı bir hattının olmadığını ifade eden Saraçoğlu, şöyle dedi:

"Biz, yüzey sularını kanalizasyon sisteminde toplayarak arıtmaya gönderiyoruz. Maalesef yoğun yağışlarda bunun da sistemi tıkadığını ve bazı bölgelerde vatandaşlarımızın evlerini suların bastığını biliyoruz. Yağmur suyu hattını ilk defa gerçekleştiriyoruz. Bu proje yaklaşık 10 milyon ödenekle gerçekleşen bir proje. Bu projede özellikle Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Fatih ve Gaybi Efendi Mahallelerindeki su baskınlarını ve yüzey sularının toplanmasını gerçekleştireceğiz. Proje 27 Temmuz 2015 tarihinde başladı. Ama ihalesini biz haziran ayında gerçekleştirdik. Proje, 15 Kasım 2016 tarihinde de tamamlanarak hizmete sunulacak. Uzunluk olarak da 27 kilometrelik bir hattı inşallah Kütahya'ya kazandıracağız."

Daha sonra İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından dua edilmesinin ardından temel atma butonlarına basıldı.

Tören, protokol mensuplarının inşaat alanını incelemesinin ardından sona erdi.

Törene, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel, Yargıtay 7.Ceza Daire Başkanı Mehmet Mutlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İlbank A.Ş. Eskişehir Bölge Müdürü Levent Yanar, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Özgevrek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz da katıldı.

Kaynak: AA