Sözde
Ermenistan soykırımını tanıyan ülkelerin internet sitelerine saldırılarıyla dikkat çeken ve Alman Gizli Servisi’ni hedef aldıktan sonra Mısır’ın darbeyle devrilen lideri Mursi’ye destek vermek için birçok dünya devletine siber saldırılar düzenleyen Türk Hack Team, seçim sürecinde ise iç ve dış provokasyonlara karşı duruş sergilemişti.
Milletvekili seçimleri sürecinde Türkiye’nin iç meselelerine yönelik yazılarıyla provokasyonlarda bulunan
The Guardian ve
New York Times gazetelerine de saldırılar düzenleyip sunucularına binlerce
dolar zarar veren Türk Hack Team üyeleri, son siber operasyonlarında Doğu Türkistan’daki ırkçı zulme sessiz kalmayıp, Çin’e ait devlet sitelerini ele geçirmişti. Türkiye’nin teknolojik, ekonomik ve sosyal anlamda hızla geliştiğine ve küresel ölçekte söz sahibi, bölgenin lideri bir ülke olduğuna dikkat çeken siber savaşçılar, son yaptıkları operasyonda birçok dünya ülkesini hedef aldı. Siber savaşçılar, ABD’den Uzakdoğu’ya aralarında
Nissan,
Barcelona gibi önemli markalar ve devlet sitelerinin de bulunduğu 2 bin 15 web sitesini ele geçirerek sitelerin giriş sayfalarına kendi görsellerini yerleştirdi. Hackerlar, ele geçirdikleri sitelerin görüntülerini ‘zone-h.org’ isimli web sitesinde kayıt altına aldı.