Nemrut Krater Gölü'nde Çevre Temizliği

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ve İş-Kur Bitlis İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TÇYP) kapsamında istihdam edilen 40 kişilik ekip tarafından Nemrut Krater Gölü civarındaki piknik alanlarında çevre temizliği yapıldı.

Nemrut Krater Gölü'nde Çevre Temizliği
Çalışmalara ilk olarak belediye sınırları dışındaki Van Gölü sahillerinden başlayan ekip, bu kapsamda Nemrut Krater Gölü civarındaki piknik alanlarında temizlik çalışması yaptı. Nemrut Krater Gölü’nde iki gün devam eden çevre temizliği kapsamında bir kamyon dolusu çöp toplandı. Ayrıca çevre temizliği yapılan alanların yeniden kirletilmemesi için uyarı levhaları asılarak, çöp toplama alanları oluşturuldu. İstihdam edilen 40 kişilik ekibin ilçede halkın yoğun olarak kullandığı plaj, piknik ve mesire alanlarının yanı sıra mezarlık gibi yerlerde çevre temizliği çalışmasını sürdürdüğünü belirten Kaymakam Murat Erkan, bu kez her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Dağı’ndaki Krater Gölü civarında bulunan piknik alanlarında da çevre temizliği yapıldığını söyledi.

Yapılan çevre temizliği ile gelişi güzel atılan çöplerin tek tek toplandığını kaydeden Kaymakam Murat Erkan, temizlik çalışmalarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ifade ederek, “Yapılan temizlik çalışmaları yaz sezonu boyunca devam edecek. Bu kapsamda ilçemiz belediye sınırları dışında bulunan ve halkın yoğun olarak kullanmış olduğu plaj, piknik ve mesire alanlarının yanı sıra mezarlık gibi yerlerde belirli periyotlarla temizlik çalışması yapılacak. Bununla ilgili daha öncesinde belediye sınırları dışındaki Van Gölü sahillerinde 3 gün devam eden bir temizlik çalışması yapılmıştı. Bu kez de çalışmalara Nemrut Dağı’ndaki Krater Gölü civarında bulunan piknik alanlarında devam edildi. Yapılan çalışma ile her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Krater Gölü civarı çöplerden arındırıldı. Ayrıca temizlik çalışması yapılan alanların yeniden kirletilmesinin önüne geçmek için de çöp toplama alanları oluşturuldu. İnşallah bu sayede temizlenen alanlarımız yeniden kirletilmesinin önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA