Uçurumda Mahsur Kalan Tatilciyi AKUT Kurtardı

Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde çıktığı doğa yürüyüşünde patika yolu kaybedip uçurumda mahsur kalan tatilci, AKUT ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

İstanbul'dan eşi ve çocuklarıyla tatile gelen 40 yaşındaki Koray Turan, Faralya Mahallesi'ndeki patika yolları kullanarak Kelebekler Vadisi'ne gitmek istedi.

Patikadaki yön işaretlerini karıştırarak sarp kayalıkların bulunduğu bölgeye yönelen Turan, uçurum olan bölgede mahsur kaldı. Durumu cep telefonu ile güvenlik güçlerine bildiren Turan için bölgeye gelen jandarma ekipleri, zorlu arazi şartları nedeniyle AKUT Fethiye ekibinden yardım istedi.

Faralya Mahallesi'ne gelen AKUT ekibi, Turan'ın bulunduğu yeri tespit ederek bölgeye hareket etti. AKUT, halatlar yardımıyla uçurum kenarında mahsur kalan Turan'a ulaştı.

- 6 saat kurtarılmayı bekledi

Halatla tırmanış için dağcılık malzemeleri giydirilen Turan, AKUT üyeleri eşliğinde yaklaşık 20 metre tırmanarak düz bir alana çıktı. Yaklaşık 6 saat kurtarılmayı bekleyen Turan, bir süre su içerek dinlendi.

Daha sonra, Turan ve AKUT ekibi vadideki patikayı kullanarak Faralya Mahallesi'ne ulaştı.

Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, işaretli patikayı kaybedip uçurum kenarında mahsur kalınca yardım istediğini söyledi. Arazi koşulları nedeniyle geri dönemediğini anlatan Turan, "Herhangi bir yaralanmam olmadı. Bunu sabırla beklememe bağlıyorum. Bulunduğum yerin aşağısı uçurumdu. Patikadaki bazı işaretler ağaçların devrilmesiyle kaybolmuş ancak mahsur kalmam tamamen benim hatam" dedi.

- "Güvenliğe dikkat etmiyoruz"

Faralya Muhtarı Hasan Karaburun ise bu yıl Kelebekler Vadisi'nde hem kaybolma hem de yaralanma vakaları olduğuna dikkati çekti.

Türk misafirlerin macerayı çok sevdiğine değinen Karaburun, "Macerayı seviyoruz ancak güvenliğe dikkat etmiyoruz. Bölgeyi gezmeye gelen yabancılar bu konuda daha dikkatli davranıyor ve uyarıları dikkate alıyor" diye konuştu.

Karaburun, bu yıl Kelebekler Vadisi'nde yaşanan mahsur kalma, kaybolma ve yaralanma vakalarının tamamının Türk turistlerden oluştuğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA