Tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi'ne Restorasyon

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesine bağlı Köklüce (Ardıl) kırsal mahallesindeki Tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi ve minaresinde restorasyon çalışması başlatıldığını bildirdi.

Tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi'ne Restorasyon
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Köklüce (Ardıl) kırsal mahallesindeki tarihi Yavuz Sultan Selim döneminde yaptırılan ve bakımsızlıktan çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi’nin ve minaresinin restorasyon çalışmalarının başlatıldığının müjdesini verdi. Açıklamada, restorasyon çalışmalarının gelecek yıl Ramazan Ayına kadar süreceğini ve Ramazan ayı içinde ibadete açılmasının planlandığını belirtildi.

Tarihi caminin belirli bölümlerinin hala zarar görmemiş olduğunu ve orijinal yapısını koruduğunu aktaran Erdoğan, Gaziantep’te bulunan bu tarihi dokuların korunmasının ve restorasyon çalışmaları ile tekrar Gaziantep ili turizmine kazandırılması yönünde duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Erdoğan, “Bu tür tarihi değerlerimize her zaman sahip çıkacağız. Tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi ve Minaresinde başlatılan restorasyon çalışması Köklüce (Ardıl) halkına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA