Nilüfer'de 3. Ürünlü Biber Festivali

Nilüfer Belediyesi tarafından en iyi biber yetiştiricilerinin seçildiği, biberli sütlaçtan, acılı kırmızı biber tatlısına kadar biberle yapılan farklı yemeklerin sunulduğu "3. Ürünlü Biber Festivali", gerçekleştirildi.

Nilüfer'de 3. Ürünlü Biber Festivali
Ürünlü Mahallesi'nde, Ürünlü biberinin tanıtımını yapmak ve adını duyurmak amacıyla yapılan festivale Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival kapsamında yapılan, 10 kadın ve 1 erkeğin mücadele ettiği "Biberli Yemekler Yarışması"nda, "sivri biberli bahar kebabı"yla Rabia Beki birinci, "acılı biber tatlısı"yla Zeynep Çakır ikinci, "kaymaklı domata biberi dolması"yla Nazmiye Kızmaz da üçüncü oldu.

Jüri üyeleri tarafından bir hafta boyunca tarlalarda yapılan incelemelerde verim, kalite, çevre düzeni ve hastalık durumuna göre değerlendirilen biber yetiştiricilerinin de ödüllendirildiği festivalde, Fikri Atan birinci olurken, Şerife Çakır ikinci, Rüstem Dinç de üçüncü olmaya hak kazandı.

Festivalde, sanatçı İzel de konser verdi.

- "Küçük Ölçekli Kent Bostanları Projesi"

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, festivalde yaptığı konuşmada, festivalde yapılan yarışmalara katılanları kutlayarak, "'Biberin tatlısı olur mu' denir ama biberin tatlısını yedik. 'Biberin reçeli var mı' diye düşünülür ama reçelini yedik. Ürünlü'deki kadınların misafirlerini ağırlayacağı, konuklarını ağırlayacağı ve bu güzel lezzetlerini tattıracağı hamamı restore ettik ve onlara teslim ettik. İnanıyorum ki bundan böyle orada birbirinden lezzetli yemekleri gelen konuklarıyla paylaşacaklardır" diye konuştu.

Bozbey, bölgede üretimi artırmak için yeni projeler hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Kentlileri ve okul çocuklarını toprak ve tohumla buluşturmak ve küçük parseller içinde üretim yapmalarını sağlamak üzere yepyeni bir proje geliştirdik. Nilüfer Belediyesi olarak, 'Küçük Ölçekli Kent Bostanları Projesi'ni çok kısa bir sonra Ürünlü'de hayata geçireceğiz" dedi.

Kaynak: AA