Buca Zabıtasından Mazgal Operasyonu

İlçede mazgal ve kanalizasyon kapaklarının kaybolması üzerine harekete geçen Buca Belediyesi Zabıta ekipleri, kanalizasyon ve mazgal kapaklarını söken kağıt toplayıcılarına karşı düzenlediği operasyonlarda atık ambalajların altına gizlenmiş mazgallar bulundu.

Buca Zabıtasından Mazgal Operasyonu
Buca Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen yoğun şikayet ve talepler üzerine sokakta kağıt toplayan hurdacılara operasyon düzenledi.

Çöplerden kağıt ve pet şişe toplayanların sokak mazgallarını da söküp halk güvenliğini tehdit etmesi üzerine harekete geçen ekipler, sokak sokak dolaşarak çok sayıda toplayıcının arabasına el koydu.

BELEDİYENİN KANALİZASYON SİSTEMLERİNDEN SÖKTÜLER

Hurdacıların el arabalarından, sokak mazgallarından kantara kadar kamuya ait birçok malzeme çıktı. Atık toplayıcılarına karşı çok fazla şikayet aldıklarını belirten ekipler, “Özellikle sabahın erken saatlerinde bu işi yapıyorlar. Evlerin bahçesinden veya sokaklardaki belediyenin kanalizasyon sistemlerinden söktüklerini tespit ettik. Amacımız vatandaşlardan gelen şikayetleri gidermekti. Bakın burada gördüğünüz mazgal belediyemize ait bir yağmur kanalının kapağıdır. Bunların hepsi el koyduğumuz araçlarının içinden çıktı. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA