AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca Açıklaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, "Erken seçime hazırız. Bugünkü görüşmelerden ne çıkar bunu bilemiyoruz. Artık son söz liderlerde" dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca Açıklaması
Koca, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen "Halk Günü" uygulaması öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şırnak ve Silopi'deki terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden güvenlik görevlileri için Allah'tan rahmet dileyen Koca, terör saldırılarını kınadığını söyledi.

Bir gazetecinin "Erken seçime hazır mısınız?" sorusu üzerine Koca "Erken seçime hazırız. Bugünkü görüşmelerden ne çıkar bunu bilemiyoruz. Artık son söz liderlerde. Zannediyorum bu hafta içerisinde de bu konuda bir karar ortaya çıkar diye hep beraber bekliyoruz. Ben daha öncede söyledim. Kanaatim koalisyonun kurulması konusunda. Çünkü milletin verdiği mesaj bu şekildeydi. Milletin mesajı alınarak bir koalisyonun denenmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in Gündoğdu Mahallesi girişine neden bir kavşak veya alt geçit yapılmadığı ve konuyla ilgili Meclis'e soru önergesi vermesinin değerlendirilmesi ile ilgili soruya cevap veren Koca şöyle konuştu :

"Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Uzun yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlığında avukatlık yapmış, belediyedeki usulsüzlükler ile uğraşmaktan maalesef belediyede alınan kararlardan dahi bihaber olduğunu görüyoruz. Her şeyden önce sorulan soruların çoğunun muhatabı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı değil Ulaştırma Bakanlığıdır. Buraya alt geçit yapılması konusu şimdi ki CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da Meclis üyesi olduğu Odunpazarı Meclisi'nde 3 Aralık 2012'de Gündoğdu çevre yolunda yapılması planlanan alt geçit imar plan değişikliği diye gündeme alındı ve kabul edildi. Daha sonra üst geçit yapmak üzere 30 Nisan 2014 tarihi itibariyle ihaleye çıkılmıştır. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 18 Nisan 2014 tarihli yazısı ile 'Plan değişikliği talep edilen alanın bir kısmı 11.10.2010 tarih 24/890 kararı ile kabul edilen Gündoğdu 2 kentsel dönüşüm ve değişim projesi içinde kalmaktadır. Talebiniz idaremiz görev alanı içine giren kısımlarda kentsel dönüşüm ve gelişim proje aşamaları ile birlikte değerlendirilecektir' deniliyor ve bu yazıya istinaden ihale iptal ediliyor. Beş yıldır bir plan yapılamıyor. Şayet bu engelleme olmasaydı Gündoğdu'nun geçit problemi şuana kadar çözülmüş olurdu."

Koca, yapılacak projelerle ilgili ne vaat edildiyse hepsinin arkasında olduğunu belirterek, "Projenin en kısa sürede tamamlanması konusunda elimden geleni yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Şu anda devam eden sondaj çalışmaları, jeoteknik raporları, statik projelerinin hazırlanması ve resmi yazışmaların tamamlanmasına müteakip çalışmalar en kısa sürede başlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA