MHP'li Balkız Açıklaması 'Yüzde 10 Barajı Bu Kadar Zorlanmasaydı HDP'nin Alacağı Oy Elbette Ki Bu Kadar Olmazdı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, “Yüzde 10 barajı bu kadar zorlanmasaydı, yüzde 5, yüzde 7, yüzde 8 seviyesinde olsaydı HDP’nin alacağı oy elbette ki bu kadar olmazdı” dedi.

Balkız, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Manisa’da meydana gelen kazada ölen işçilere değinerek, “Sayın Bakana sorumuz hala bu kadar acı, ızdıraptan sonra günde en az 14-15 bin araç trafiği olduğu ve bunların da 10 bin adedinin kamyon ve ağır çekici vasıtaları olduğu, Antalya’dan İstanbul’a lojistik güzergahına taşımayı gerçekleştiren bu yolun hala bitirilememiş olmasını ve ne zaman bitirileceğini, yeterli kaynağın 15 kişinin ölümünden sonra biraz daha fazlalaştırılıp, 2017 yılında verilen bitirme süresinin daha öne çekilebileceğini soru önergesi olarak kendilerine ifade ettim” dedi.

Koalisyon sürecine ilişkin olarak ise Balkız, “Koalisyonla ilgili konuda çok değerli Milliyetçi Hareket Partimizin ve yetkili organlarının ortaya koyduğu ilkeler gayet açıktır. O ilkelerin muhatabı tarafından kabulü noktasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu olayları değerlendirilebileceği ifade edilmiştir” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın farklı noktalarda duruşunun kendilerinin dikkat çektiğini söyleyen Balkız, “Davutoğlu ülke meselelerini bir an önce çözme gayreti içerisinde koalisyon kurmaya istekli görünürken, Sayın Cumhurbaşkanı’nın aradan 32 gün geçmesine rağmen hükümeti kurma görevlendirmesi yapmamış olması işi uzatmasına ve koalisyon hükümeti kurulmasını istememesine yorumlanacak bir davranıştır” diye konuştu.

Secim barajına ilişkin olarak ise Balkız, “Seçim barajının yüzde 10 olarak uygulanıyor olması, son seçimlerde de özellikle HDP’nin hak etmediği bir oy almasına neden olmuştur. İktidar partisinin yeni seçimden sonra çoğunluğu sağlamama düşüncesinde olanlar, HDP’nin programını, fikirlerini paylaşmamalarına rağmen bir miktar milletvekili alma düşüncesiyle HDP’ye oy verdiklerini gördük. Yüzde 10 barajı bu kadar zorlanmasaydı, yüzde 5, yüzde 7, yüzde 8 seviyesinde olsaydı HDP’nin alacağı oy elbette ki bu kadar olmazdı. Pozitif bir ayrımcılıkla toplumda AK Parti’nin tekrar yeniden iktidara gelmesini istemeyen bir grup HDP’ye oy vermiştir” değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA