Marmarabirlik ABD Pazarında Hedef Büyüttü
Son yılların sektörel ihracat şampiyonu ve Türkiye’nin zeytin devi Marmarabirlik, ABD’deki pazar hacmini büyütmek için girişimlerde bulundu.

Fuar öncesi çeşitli görüşmelerde bulunduklarına vurgu yapan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, ABD’de A plus müşteri grubuna hitap eden MB markasına ilişkin bayileri Vintage ile değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra New York Başkonsolosu Ertan Yalçın’ı da ziyaret ederek istişarede bulunduklarını söyledi.
Asa, fuara ilişkin şunları söyledi:
“ABD bayimiz Vintage Food Corp. ile ortaklaşa katıldığımız bu fuar çok yararlı geçti. 49 ülkeden 2 bin 600 katılımcının yer aldığı ve toplam 22 bin kişiden fazla profesyonel firma temsilcisi tarafından ziyaret edilen bu fuarda ziyaretçilere doğal yöntemlerle üretilen tüm Marmarabirlik ürünlerini ve yeni ambalajları tanıttık.”
ABD’ye ihracat hacmini artırmayı hedeflediklerini belirten Hidamet Asa, New York fuarıyla önemli bir fırsat yakaladıklarını, ABD’nin en büyük zincirleriyle temasta olduklarını ifade etti.
Asa; “Ürün çeşitliliğindeki artış, Amerika pazarına olumlu yansımıştı. Önümüzdeki süreçte bu fuarın da etkisiyle ABD’de satış rakamlarının daha da artmasını bekliyoruz. Amerika’da Türk etnik pazardaki büyüme oranı her yıl artsa da asıl hedef ulusal zincir mağazaların rafında olmak. Bu kapsamda bayimiz Vintage aracılığıyla MB markalı ürünler için Amerika’nın en büyük zincirleri olan Walgreens ve Whole Foods Market ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bir Amerikalıya Marmarabirlik ürünlerinin tanıtılması ve tattırılmasıyla ilgili de distribütörlük aracılığıyla çalışmalar yapılacak. Ve bu tanıtım faaliyetlerinden sonra raflarda ürün satışlarının artması bekliyoruz” şeklinde konuştu.
