Pamukkale Sağlık Turizminde Örnek Olacak

Pamukkale'nin, İstanbul'da 18-21 Kasım'da düzenlenecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde, Türkiye'nin örnek termal sağlık turizmi destinasyonu olarak sunulacağı bildirildi.

Pamukkale Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen kongrenin değerlendirme toplantısına Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal, Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Koordinatörü Ahmet Çolak ve Özel Tıp Merkezi Müdürü Dr. Turgay Sehil katıldı.

Toplantıda Pamukkale'nin termal sağlık turizmi alanında gerçekleştirdiği çalışmalar ele alındı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptığı konuşmada, zengin jeotermal kaynaklarıyla Pamukkale ve Karahayıt'ın termal turizm cenneti olduğunu anlattı.

Dünyadan 70'in üzerinde ülkeden katılımcının yer alacağı kongreyle ilgili de hazırlıkları yaptıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale'nin kongrede, Türkiye'nin örnek termal sağlık turizmi destinasyonu olarak sunulmasına karar verildiğini duyurdu.

Termal sağlık turizminde marka kent olma yolunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Gürlesin, "Kongrede Pamukkale'nin termal kür alanında Türkiye'nin örnek sağlık turizmi destinasyonu olarak ele alınması ilçemiz için çok önemli bir konu. Kongreye de hazırlığımız sürüyor. Kongrede Pamukkalemizi sunumlarımızla, bölgemizin zenginliklerini tanıtan standımızla yani tüm yönlerimizle çeşitli ülkelerden gelen temsilcilere aktaracağız" dedi.

- "Pamukkale örnek olacak"

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal yaptığı konuşmada, kongrenin Türkiye'nin sağlık turizmindeki hedeflerine ulaşması için 10 yıldan bu yana yürüttükleri çalışmaların önemli bir ayağının gerçekleştirileceğini söyledi. Birdal, Pamukkale'nin diğer potansiyel destinasyonlara model olacağını belirtti.

Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Koordinatörü Ahmet Çolak ise kongrenin, Türkiye'nin büyük potansiyelinin sektöre yatırım yapan kuruluşlara yepyeni fırsatlar oluşturması adına önemli bir buluşma noktası olacağını vurguladı.

Kaynak: AA