Manisa'da Çoban Köpeği Güzellik Yarışması Düzenlenecek

Çoban Köpekleri Irk Güzellik Yarışması Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Ali Yalçınalp, Sarıgöl'de ilk kez yarışma düzenleyeceklerini, yarışmanın yoğun ilgi görmesini beklediklerini söyledi.

Yalçınalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmanın 26 Temmuz Pazar günü Sarıgöl Tırazlar Mahallesi Düğün Salonu'nda yapılacağını bildirdi.

Çoban Köpekleri Irk Güzellik Yarışması için 21 ilden 200'ün üzerinde müracaat olduğunu belirten Yalçınalp, köpeklerin 3-9, 9-16, 16-24, 24-36 ve 36 ay üzeri yaş kategorilerinde yarışacağını ifade etti.

Yalçınalp, Sarıgöl'de ilk kez böyle bir yarışmanın yapılacağını belirterek, "Çoban Köpekleri ırk güzellik yarışması Türkiye'de birkaç yerde yapılmakta. Bizlerde ilçemizi ve üzümlerimizi tanıtmak ve hayvan sevgisini aşılamak için böyle bir yarışma düzenledik. Gerçekten ilgi görmeye başladı. Şimdiden 21 ilden bize 200'ün üzerinde müracaat oldu" diye konuştu.

Yarışma sonunda ırklarına ve yaşlarına göre dereceye giren köpeklere madalya ve beş kilogramlık köpek maması verileceğini anlatan Yalçınalp, yarışmaya katılan tüm köpek sahiplerine de Sarıgöl ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kuru üzüm hediye edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA