Suruç'ta Ölenlerin Cenazeleri Memleketlerine Gönderiliyor

HDP’nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç’ın Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan canlı bomba saldırısında ölen eşi ile oğlunun cenazeleri, Yalova’nın Topçular ilçesinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılanarak Bursa’ya götürüldü.

Suruç'ta Ölenlerin Cenazeleri Memleketlerine Gönderiliyor
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan canlı bomba saldırısında HDP’nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç’ın HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç da hayatını kaybetmişti. Cenazeler Şanlıurfa’dan uçakla Sabiha Gökçen Hava Limanı’na, oradan da Eskihisar’dan gemiyle Yalova’nın Topçular feribot iskelesine getirildi.

Cenazeler, HDP’nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç’ın yanı sıra Bursa’dan gelen yüzlerce kişilik bir grup tarafından karşılandı. Cenaze, aracının gelişi esnasında "Şehitler ölmez" diye sloganlar atıldı. Ardından Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanlığı’nın aldığı geniş güvenlik tedbirleri altında yola çıkan yüzlerce araçlık konvoy önce Yalova’ya, daha sonra’da Bursa’ya doğru ilerleyişini sürdürdü.
Kaynak: İHA