Kadın Hakları İçin Türkiye'yi Motosikletle Dolaşıyor

ǜniversite öğŸrencisi GülşŸah Merve Yüksel, kadın hakları için motosikletiyle tek başŸına çıktığŸı Türkiye turunda, 34 ili dolaşŸarak Bodrum ilçesine geldi.

Kadın Hakları İçin Türkiye'yi Motosikletle Dolaşıyor
Maltepe ǜniversitesi Zihin Engelliler ǖğŸretmenliğŸi 3. sınıf öğŸrencisi GülşŸah Merve Yüksel, Türk kadınını cesaretlendirmek, sesini duyurmak, yurtdışŸında Türkiye'nin imajına pozitif katkı sağŸlamak amacıyla bir motosiklet firmasının da desteğŸiyle 19 Haziran'da Türkiye turuna çıktı.

33 gündür yolda olan Yüksel, Bodrum ilçesine ulaşŸtı. ǜniversite öğŸrencisi Yüksel'i burada sponsor olduğŸu firma yetkilileri ile bir grup motosikletli karşŸıladı. Yüksel, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, 33 günde 7 bin 200 kilometre yol kat ettiğŸini söyledi.

Turun İstanbul'dan başŸladığŸını anlatan Yüksel, "İstanbul'dan Karadeniz'e de geçtim. Karadeniz'i bitirdikten sonra DoğŸu Anadolu'ya, oradan da Güney DoğŸu Anadolu'ya geçtim ve bugün Bodrum'dayım" diye konuşŸtu.

Yüksel, turu yapmasındaki amacının, Türk kadınını cesaretlendirmek ve son dönemde Türkiye'de yaşŸanan, kadına karşŸı haksızlıklar ve şŸiddetin önüne geçebilmek için bir meşŸale yakabilmek olduğŸunu açıkladı.

Bu konuda kadınlardan da çok mesaj aldığŸını belirten Yüksel, şŸöyle konuşŸtu:

"Bu turda bana kadınlar da çok büyük destek verdi. Kadınlardan çok fazla mesaj aldım. Ben de acılarını paylaşŸtım. Bundan sonra bir hafta daha yol kat edip turu İstanbul'da tamamlayacağŸım. Eve ulaşŸtığŸımda toplamda 9 bin kilometre yol gitmişŸ olacağŸım."

Bodrum Motosiklet Kulübü (BMK) BaşŸkanı Cevdet Erçik ise tek başŸına yola çıkan ve kadınların sıkıntılarını vurgulamaya çalışŸan üniversite öğŸrencisine teşŸekkür etti.

Yüksel'in yeniden uzun bir yola çıkacağŸını ifade eden Erçik, "Bizi ziyaret ettiğŸi için kendisine teşŸekkür ediyoruz. Kendisinin sağŸ salim evine ulaşŸmasını diliyoruz. Kendisini yeniden aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA