AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Yeni Açıklaması

7 Haziran seçimlerini ''gelecek yüzyılın seçimi'' diye nitelendiren AK Parti Bursa Milletvekili adayı Yüksel Yeni, ''Türkiye bu seçimde AK Partiye tek başına iktidar verecek ve AK Parti 405 vekili ile iktidara gelecek. Burada Anayasayı değiştirecek ve başkanlık sistemine geçecektir'' dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili adayı Yüksel Yeni, Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada seçim sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Yeni, seçime bir gün kaldığını hatırlatarak, ''Şu ana kadar toplumdan aldığım izlenimler doğrultusunda seçimlerin çok harika bir sonuçla noktalanacağı kanaatindeyim. Hem Bursa hem de Türkiye büyük bir sürprize gebe diye düşünüyorum. Bütün anketleri alt üst edecek, bütün yorumları kökünden sarsacak bir seçim sonucuyla karşı karşıya olacağız. Ben Türkiye'de, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı oyun üzerinde bir oy alacağını, yani yüzde 52 üzerinde bir oy alacağı kanaatindeyim'' dedi.

Birçok CHP ve MHP'li seçmenin kendi partisine küstüğünü belirten Yeni, ''Dolayısıyla matematiksel olarak AK Parti cumhurbaşkanlığı seçimlerinin daha üstünde bir oy alacaktır ve diğer partiler de bir önceki seçimlerde aldıkları oyun ciddi oranda altında oy alacaklar'' ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin tek başına iktidar olamadığı bir Türkiye'nin gelecek 20 yılının kaosa sürüklenmesi anlamına geldiğini söyleyen Yeni, ''Bizim toplumumuz çok rasyonel bir değerlendirme yapacaktır ve kesinlikle bu seçimde CHP, MHP ve HDP'ye çalışanlar dahi kendi çıkarları ve siyasal görüşlerinin baki kalması adına gelip AK Parti'ye oy verecektir'' dedi.

Yeni, 7 Haziran seçimlerinin gelecek yüzyılın seçimi olduğu kanaatinde olduğunu vurgulayarak, ''Türkiye bu seçimde AK Partiye tek başına iktidar verecektir ve AK Parti 405 vekili ile gelecek iktidara. Burada Anayasayı değiştirecek ve başkanlık sistemine geçecektir. Başkanlık sistemine geçmiş bir Türkiye de koalisyonların bittiği bir Türkiye demektir'' şeklinde konuştu.

Partilerin de insanlar gibi doğduklarını, büyüdüklerini ve öldüklerini düşündüğünü ifade eden Yeni, ''AK Parti de birgün ölecektir. Ama AK Parti Türkiye'yi kaosa sürüklememek için mutlaka başkanlık sistemini getirecektir. Toplum da bu yetkiyi vermeye şuanda hazırdır'' dedi.

Kaynak: AA